Deceuninck - Quick-Step přišel před závodem o svého sprintera Fabia Jakobsena a musel proto útočit a snažit se rozbít peloton. A to se jim dokonale povedlo. Jezdci belgického celku útočili opakovaně, včetně Zdeňka Štybara, zkoušeli to i jezdci Astany a další závodníci. Rozhodující únik přišel padesát kilometrů před cílem, kdy se na čele vytvořila skupina pěti jezdců, kde byl pozdější vítěz Bob Jungels, dvojice Astany Davide Ballerini a Magnus Cort Nielsen, Sebastian Langeveld (EF Education First) a Oliver Naesen (AG2R La Mondiale).  

V pelotonu pracoval předvším tým Jumbo - Visma pro obhájce vítězství Dylana Groenewegena, zapojila se také BORA-hansgrohe, která chtěla hromadný dojezd pro Pascala Ackermanna. 45 kilometrů před cílem držela první skupina náskok jedné minut, ale zbývající kilometry byly převážně proti větru. 

Vedoucí skupina spolupracovala svědomitě a držela náskok. Za nimi se střídali jezdci Bory, Jumba a Mitchelton-Scott. 30 kilometrů před cílem byl odstup 45 sekund a klesal jen velmi pomalu. 26 kilometrů před cílem spadl Matteo Trentin a dlouho se vracel zpět balíku a nakonec z něj nadobro vypadl, což byla dobrá zpráva pro uprchlíky, protože Mitchelton přestal pracovat na čele pelotonu.    

Také Jumbo - Visma pomalu přicházel o závodníky a v pelotonu už ubývali jezdci použitelní pro stahování čelní skupiny. 17 kilometrů před cílem odpadl z první skupiny Magnus Cort Nielsen a o kilometr později sám zaútočil Bob Jungels, který byl poslední, komu na čele zbyly nějaké síly. 

Jungels zrychlil opravdu pořádně, protože během chvíle navýšil náskok z 25 na 45 sekund před pelotonem. Jezdci Deceunincku byli jednoznačně nejsilnější a v pelotonu se snažili brzdit stahování. Jungels už bojoval na dálku pouze s Jempym Druckerem (BORA-hansgrohe), Dannym van Poppelem (Jumbo - Visma) a pomáhal zde i Nikolas Maes (Lotto Soudal). 

3 kilometry před cílem byl Jungels nadohled, ale v pelotonu už chyběla kolektivní síla. O chvíli později zaútočil Owain Doull (Sky), k velšskému cyklistovi se přidali Niki Terpstra (Direct Energie), Jens Keukeleire (Lotto Soudal) a spolupráci se snažil kazit Yves Lampaert (Deceuninck - Quick-Step).   

Jungels ale už byl v cílové rovince a získal první vítězství ve flanderské klasice. Doull se zvedl ještě jednou a dojel si pro druhou příčku, třetí skončil Niki Terpstra, čtvrtý Dylan Groenewegen a pátý Yves Lampaert. Došlo i k pádu, Guillaume Boivin (Israel Cycling Academy) shodil Ilja Keisseho (Deceuninck - Quick-Step).   

Foto Sirotti