Na start časovky se v prostějovských barvách postavily dvě zmíněné juniorky, v ženách Naďa Voráčová a v mužích U23 debutovali Bruno Stoček a Filip Řeha. 

Na bronz v boji proti chronometru dosáhla Gabriela Bártová, která ukazuje stabilní výkonnost po celou sezónu. Od stříbra ji přitom dělily pouhé čtyři vteřiny.

Gabča podala velmi dobrý výkon, musíme také přihlédnout k tomu, že je v kategorii juniorek prvním rokem. Špatně si nevedli ani Filip s Brunem. V kategorii mužů jsou prvním rokem, zajeli svůj standard,“ komentuje výkony závodníků sportovní ředitel Michal Mráček, když Filip Řeha obsadil 11. místo a Bruno Stoček byl jen o jednu příčku za ním. Mezi ženami byla Naďa Voráčová klasifikována jako patnáctá a druhá juniorka Aneta Lochmanová skončila desátá. 

Do silničního závodu, který byl profilově poměrně náročný, šel tým také s očekáváním cenného kovu, opět zejména v kategorii juniorek. To se vyplnilo, nicméně trochu překvapivě ho vybojovala Aneta Lochmanová. 

Aneta jela ve skupině, kde se bojovalo o bronz, a zvládla to velmi dobře i přesto, že její soupeřka z Dukly tam měla k ruce svou týmovou kolegyni. Gabča měla tentokrát velkou smůlu, nejprve ji stihnul defekt, poté pád, a nakonec se pro ni stalo osudným porouchané řazení. Nicméně medaile se počítá a Aneta si tím spravila chuť po časovce,“ sděluje Michal Mráček, který však nebyl příliš spokojen s výkonem mužů: „Musím přiznat, že už tolik pozitivní dojem nemám ze silničního závodu mužů. Myslím si, že kluci letos zejména v zahraničí udělali několik pěkných výsledků, díky kterým mohli sebevědoměji vstoupit i do českého šampionátu. Čekal jsem, že na sebe více upozorní, zkrátka že favority více potrápí. Byli jsme však téměř nejmladším týmem na startu, takže si z toho snad vezmou ponaučení a cenné zkušenosti.“ 

Nejvýše postaveným závodníkem v elitní kategorii tak byl Karel Tyrpekl na čtrnácté pozici, na velmi pěkném 25., respektive 26. místě pak dokončili Filip Řeha a Bruno Stoček, pro které to byl vůbec první start po boku kompletní české špičky v elitní kategorii.