Vacek je ve dvaadvaceti letech nejmladším jezdcem ve výběru týmu Corratec-Selle Italia a jeho úkolem bude předvést se v těžkých horských etapách. Kromě něj se na Giro chystají všestranný Valerio Conti, sprinter Nicola Dalla Valle, specialista na úniky Stefano Gandin a dále Alessandro Iacchi, Alexander Konyšev, Charlie Quarterman a Veljko Stojnic. 

Tým Corratec vznikl loni a strávil rok na kontinentální úrovni, letos postoupil do druhé divize a překvapivě získal divokou kartu na Giro d'Italia, zatímco například na celek Q36.5 se nedostalo a těsně před startem Corsa Rosa přivedl také druhého titulárního sponzora, výrobce sedel Selle Italia. Když si vzpomenu, kde jsme před rokem začínali, připadá mi to skoro jako sen, říká Serge Parsani, manažer týmu.

Jsme mladý tým a možná jsme touto nezkušeností trpěli v některých případech, kdy jsme mohli zajet lépe. Zároveň jsme tvrdě pracovali na tom, abychom se zlepšili a ukázali se v co nejlepší světle na tomto prestižním podniku, který poskytne skvělou pozornost našim jezdcům a našim sponzorům. Sedm z osmi nominovaných jsou debutanti a mezi nimi jsou dva kluci, kteří s námi byli od prvního dne, od toho deštivého dne ve Venezuele, kdy to všechno začalo, pokračuje Parsani. Jediným zkušeným závodníkem je Valerio Conti, který jel Giro už sedmkrát a k tomu pětkrát španělskou Vueltu. V roce 2019 dokonce šest etap vezl růžový dres pro lídra celkového pořadí. 

Bohužel nemůžeme počítat s Nicolasem Tivanim, který měl být jedním z našich lídrů. Naším cílem je etapové vítězství a pro mě bude čest sdílet toto dobrodružství s Francescem Frassim, s nímž jsem dva roky spolupracoval abychom tým Corratec-Selle Italia přivedli na vrchol, a Fabianou Luperini, velkou šampionkou, která se pokusí předat těmto klukům své zkušenosti a hlad po vítězství, dodává Parsani. 

Pro Vacka je to první příležitost na Grand Tour, od přestupu do kategorie mužů v roce 2019 každý rok měnil působiště, v roce 2021 jezdil za WorldTeam Qhubeka Assos a i když dostal šanci na monumentu Okolo Lombardie, do sestavy pro třítýdenní závod se neprosadil. Loni v trikotu týmu Tirol KTM zaznamenal své nejlepší výsledky mezi muži, když skončil sedmý na Závodě míru U23 a druhý v etapě na prestižním třiadvacítkovém etapáku Giro Ciclistico della Valle d'Aosta - Mont Blanc. 

Letos už stihl pět etapových závodů, včetně Tour of the Alps, kde byl ze svého týmu nejlepší.