Loni se to ještě nepovedlo. Jonas Vingegaard zvítězil na Tour de France a Primož Roglič se dlouho držel v boji o vítězství na Vueltě, ale nakonec musel vzdát. Vyhrát dva třítýdenní závody v jedné sezóně se Jumbo-Visma pokusí opět letos, tentokrát už bude kombinovat Giro d'Italia a Tour de France, s Vueltou v záloze. Je možné, že na Vueltě se potkají oba lídři, Vingegaard i Roglič. Ale Jumbo zatím neví, co bude po Tour. 

Roglič oznámil už na konci roku 2022, že jeho hlavním cílem nové sezóny bude Giro, ale zatím nebylo řečeno, kdo ho zde podpoří. Očekává se velmi silný tým pro Tour, kde jsou špičkoví domestici nejvíc potřeba. Vingegaard se může spolehnout na Wouta van Aerta, nejspíš i Seppa Kusse, Dylana van Baarleho a další, ale i Roglič potřebuje co nejvíc dobrých kolegů. Pomáhat mu bude mistr světa v časovce Tobias Foss a dnes Jumbo oznámilo, že na Giro se vrátí také Wilco Kelderman. 

Wilco Kelderman oblékl na Giru 2020 ve dvou etapách dres vedoucího závodníka.

Roglič se na Giru nejspíš střetne s Remcem Evenepoelem, který se rychle zlepšuje ve všech ohledech, ale jeho tým Soudal Quick-Step rozhodně k nejlepším týmům pro třítýdenní závody nepatří. Aspoň co se týče boje o celkové vítězství. Evenepoela podpoří některé nové posily, například Jan Hirt, šestý muž loňského pořadí. Ale Roglič bude mít pravděpodobně lepší tým. Kelderman je velmi kvalitní závodník, který už stál na pódiu a v horách může Slovinci hodně pomoci. 

"Primož jel před několika lety silné Giro. V nadcházejícím ročníku hodlá bojovat o celkové vítězství. Myslíme si, že trať Primožovi velmi vyhovuje. Bude ho obklopovat silný tým. Naší ambicí je vyhrát Giro," říká Merijn Zeeman, hlavní sportovní ředitel Jumba. "Těší mě, že se mohu vrátit do týmu, kde to kdysi začalo. Chyběl mi rodinný pocit, který tento tým prostupuje. Všechno je tu pečlivě zorganizované. Těším se, že budu moci pomáhat Primožovi na Giru," říká 31letý Nizozemec, který v Jumbu (tehdy Rabobanku) začínal a až do 2016 zde jezdil.