O odložení závodu Paříž - Roubaix informoval deník Le Parisien. Kvůli zhoršující se zdravotní situaci v regionu Hauts-de-France, kde už byla zcela naplněna kapacita nemocniční péče, není možné pořádat velké sportovní akce, při kterých hrozí shromáždění většího počtu lidí.

Pořadatelé plánovali uzavření nejoblíbenějších úseků pavé, například proslulého Arenbergu, ale i tak by bylo nezodpovědné závod uskutečnit a zaměstnávat policii a zdravotníky zbytnou událostí.

Společnost ASO, pořadatel Paříž - Roubaix, se snaží najít nový termín. Mluví se o konci sezóny, která byla Mezinárodní cyklistickou unií prodloužena do konce října. V tomto období by se Roubaix mohlo jet, zvažují se neděle 24. října a neděle 31. října. Ale podobný termín by určen i v loňském roce a na podzim se epidemie opět zhoršila a Roubaix muselo být zcela zrušeno. Stejný scénář hrozí nyní.

Obavy ze současné zdravotní krize mají také belgičtí pořadatelé, ohroženy jsou jednorázové závody E3 Saxo Bank Classic a Gent - Wevelgem, které se mají jet v pátek a v neděli. Potenciální lockdown a zrušení sportovních akcí hrozí také monumentu Kolem Flander.