Šéf týmu Patrick Lefevere sdělil novinářům, že tábor bude probíhat od 6. do 23. července v severní Itálii s celým týmem: "Původně jsme plánovali vytvořit tři různé skupiny jako jiné týmy. Ale nebudeme to dělat," řekl a doplnil, že mít všechny na stejném místě usnadňuje dohledat případný zdroj jakýchkoli infekcí včetně koronaviru. "Pokud jste všichni v jednom hotelu a někdo onemocní, víte, že to pochází od nás." 

Tento kemp bude druhým setkáním kompletního týmu naplánované od březnového pandemií přerušeného závodění. Jezdci a zaměstnanci se totiž sejdou ve vlámských Ardenách už v polovině června, aby si mj. otestovali dlážděné klasiky. Zdravotnický tým před každým odjezdem do Itálie otestuje každého na COVID-19. 

Testujeme již 9. června ve Wevelgemu. Každý dorazí na předem určený čas tak, aby se vzájemně nepotkaly velké skupiny lidí. Samozřejmě všechno stojí peníze, ale nedá se nic dělat, je to nutnost. Nezlomí nás to, už jsme toho hodně prodělali,“ řekl Lefevere. 

Deceuninck-Quick Step získal 15 vítězství před ukončením závodů po Paříži-Nice a těší se na podzimní WorldTour sérii, která se rozjede 1. srpna na Strade Bianche. V Belgii však existuje návrh na zahájení závodů s více než 50 soutěžícími dříve, než se očekávalo: 1. července namísto po 31. červenci. 

"To je dobrý návrh, protože máte nějakou soutěž. Není to sice na úrovni WorldTour, ale budou to závody," uzavřel Lefevere.