Alexander Kristoff (UAE Emirates) měl nejvíce sil v dojezdu dramatického závodu Gent - Wevelgem. Po 252 kilometrech byl jasně nejrychlejší, přestože v průběhu závodu odjížděl a byl aktivní. Pro druhé místo si dojel John Degenkolb (Trek - Segafredo) a pro třetí Oliver Naesen (AG2R La Mondiale). Mathieu van der Poel (Corendon - Circus) při svém debutu v závodech worldTour skončil čtvrtý a Danny van Poppel (Jumbo - Visma). Deceuninck - Quick-Step tentokrát neměl závod pod kontrolou a nejlepším závodníkem belgického celku byl až 19. Elia Viviani. Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step ale předvedl další vynikající výkon a byl nejvýraznějším mužem svého týmu. 


Vývoj závodu 

Kvůli silnému větru se začalo naplno závodit velmi brzo. Na terezínu unikla skupina osmnácti cyklistů a byli zde i hvězdy Peter Sagan (BORA-hansgrohe), Wout van Aert (Jumbo - Visma), Mathieu van der Poel, Matteo Trentin (Mitchleton - Scott), Fernando Gaviria (UAE Emirates), Niki Terpstra (Direct Energie), John Degenkolb, Jasper Stuyven (Trek - Segafredo), Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe), Luke Rowe (Sky) a další.         

Náskok ale neměli velký a v hlavní skupině pracovaly týmy Lotto Soudal a CCC. situace nevyhovovala ani týmu Deceuninck - Quick-Step, který měl vepředu pouze Tima Declercqa. Wout van Aert ve výjezdu hellingu Kemmelberg 75 kilometrů před cílem roztrhal první skupinu a z pelotonu útočil Zdeněk Štybar.  

O několik kilometrů později byla většina uprchlíků dostižena pelotonem, ale Sagan, Trentin, Mike Teunnisen (Jumbo - Visma) a Edward Theuns (Trek - Segafredo) zůstali vepředu a pokračovali ve spolupráci. Náskok skupiny před pelotonem byl jen kolem jedné minuty a 44 kilometry před cílem se k vedoucím jezdcům přidal Luke Rowe. O to samé se pokusil Alexander Kristoff, ale nedpodařilo se mu uprchlíky dojet. 

Při dalším výjezdu Kemmelbergu zaútočil z pelotonu Zdeněk Štybar, ale okmažitě zareagoval Wout van aert, který byl asi nejsilnějším mužem dne. Štybar a jeho tým změnili taktiku a rozhodli se pracovat na Eliu Vivianiho. Český cyklista proto zaal pracovat na čele pelotonu a zejména díky němu, ale také díky Yvesi Lampaertovi a Philippu Gilbertovi byla vedoucí skupina dostižena 17 kilometrů před cílem. 

I poté se útočilo a nastupovalo. Hned třikrát to zkusil Mads Pedersen (Trek - Segafredo), zkoušeli to i Terpstra, Greg Van Avermaet (CCC) a další. Vše ale kontroloval Deceuninck - Quick-Step. 6 kilometrů před cílem nastoupil Jasper Stuyven a s ním Jack Bauer (Mitchelton - Scott), Sebastian Langeveld (EF Education First) a Amund Grondahl Jansen (Jumbo - Visma). 

Dostiženi byli až kilometr před cílem a vše mělo skončit hromadným dojezdem. Favorizovaní byli Viviani a Gaviria, ale po 250 kilometrech už neměli síly. Naopak Kristoff a Degenkolb po dlouhých závodech září a potvrdilo se to i teď. Kristoff získal jedno ze svých největších vítězství kariéry a Degenkolb napravil reputaci týmu Trek - Segaafredo, kterému se doposud na klasikách nedařilo. Zdeněk Štybar dokončil na 35. místě.

Foto Bettini