Primože Rogliče čeká mimořádně těžká etapa. Rovinatá časovka na 27,2 kilometru mu v souboji s Tadejem Pogačarem měla nahrávat. Zkušenější Slovinec měl získat aspoň nějaký čas na svého mladého rivala a poté se pokusit náskok chránit v horách. Jenže po tvrdém pádu v pondělní etapě je vše jinak. Roglič na Pogačara ztrácí 56 sekund a další odstup očekává po středeční časovce. 

Podle zákulisních informací tým Jumbo - Visma a Primož Roglič očekávají ztrátu kolem minuty a půl na Tadeje Pogačara. Jakýkoliv menší odstup by byl úspěchem. Pokud by opravdu v časovce ztratil minutu a půl, byl by zpět už téměř o dvě a půl minuty v celkovém pořadí. A Pogačar by byl ve značné výhodě. V horách se totiž očekává vyrovnaný souboj. 

Sám Roglič je v současnosti rád, že může na Tour de France pokračovat a o budoucích etapách moc nepřemýšlí: "Jsem vděčný, že mohu být na startu. Budeme bojovat, dokud jsme na Tour de France. Musím přežít několik dalších dní a teď nemá smysl dívat se na ztrátu v celkovém pořadí." Jeho sportovní ředitel Grischa Niermann je o něco nervóznější: "Doufáme, že Primož bude schopný přenést výkon do pedálů." 

Roglič má levou polovinu těla pokrytou obvazy a náplastmi. Posed na časovkářském speciálu jistě nebude příjemný, ale 27 kilometrů by měl vydržet. Důležitější je, jak zareaguje tělo a svaly dva dny po tvrdém úderu. A jak to vše Roglič zvládne psychicky. Zatím je klidný a vyrovnaný, ale nedostatečně dobrý výkon v časovce ho může zlomit. Případný úspěch mu naopak dá křídla a sebevědomí.    

Rozhodující by mělo být porovnání s Tadejem Pogačarem. Obhájce celkového vítězství je poměrně sebevědomý: "Těším se. Trať jsem viděl v úterý před startem Tour de France a je docela tvrdá. První dvě třetiny trati můžete jet doraz, potom se najede do města, kde je malé stoupání. Myslím, že bude důležité vědět, kde za to vzít a kde si odpočinout."   

Pro Jumbo - Visma je časovka klíčovým dnem. Měla být prvním krokem k celkovému vítězství Primože Rogliče a Wout van Aert se chystá vyhrát a obléknout žlutý dres. "Nechceme nic jiného než vítězství," říká Niermann. "Máme několik výborných časovkářů. Wout bude naším hlavním trumfem. Cílem je vyhrát etapu a snad dosáhneme i na žlutý dres. Tony Martin utrpěl spoustu zranění, takže se do souboje o vítězství v etapě nezapojí." 

Van Aert se na časovku v posledních etapách šetřil a jako jediný v pondělí nečekal na Primože Rogliče. Jeho cílem totiž je obléknout žlutý dres. Na vedoucího Mathieu van der Poela ztrácí 31 sekund, ale Nizozemec není specialistou na časovky a nikdy ho nezajímaly. Je outsiderem, ale žlutý dres chce ubránit, proto možná předvede nečekaně dobrý výkon. Přesto je Van Aert velkým favoritem. Belgičan si však musí poradit i s dalšími jezdci. Pouze 8 sekund na Van der Poela ztrácí Julian Alaphilippe a také chce žlutý dres zpět. 

V boji o etapu se utká se Švýcary Stefanem Küngem a Stefanem Bisseggerem. Nebezpeční budou i Kasper Asgreen, Mikkel Bjerg a Wilco Kelderman.