Mít v týmu více ambiciózních lídrů je příjemné a riskantní zároveň. Hodně o tom vědí v Movistaru. V Jumbo-Visma se s příchodem Toma Dumoulina zahustila možnost uspokojit všechny hvězdy na etapové závody. A aby byl v týmu klid, tým již nyní rozděluje role. 

Jumbo-Visma věří Stevenu Kruijswijkovi, že může navázat na letošní vítězství Primože Rogliče. Tento dvaatřicetiletý Holanďan má za sebou účast už na dvanácti Grand Tour, přičemž k nejlepším výsledkům patří 3. (2019) a 5. místo (2018) z Tour, 4. z Vuelty (2018) a 4. (2016), 6. (2015) a 8. (2011) z Gira. 

V posledních třech letech absolvoval pět Grand Tour a kromě letošní Vuelty, kterou nedokončil, se postupně umístil na 9. – 5. – 4. – 3. místě. Pokud se mu podaří pokračovat v tomto trendu, bude na Vueltě patřit k horkým kandidátům na stupně vítězů. 

Bonusem pro Kruijswijka je fakt, že Vuelta 2020 startuje v jeho rodné zemi v Utrechtu, kde už jedna Grand Tour startovala: v roce 2015 to byla Tour de France. 

Považuji to za skvělou příležitost dostat se na pódium na Vueltě. Každá Grand Tour, která začíná v Nizozemsku, má pro nás Nizozemce zvláštní náboj a větší motivaci vyniknout,“ řekl Kruijswijk a dodal, že obě mimořádně důležitá a možná rozhodující stoupání, jimiž bude Tourmalet a Angliru, dobře zná a vyhovují mu. 

V letošní 14. etapě Tour, která končila na Tourmaletu, dojel jen pár vteřin za Pinotem a Alaphilippem a v cíli byl o dvě vteřiny dříve než pozdější vítěz Bernal.

Je na čase pořádně bouchnout do stolu a usilovat cíleně nejen o podium, ale o o metu nejvyšší. Věk na to má ideální. A mimořádně motivační prostředí v týmu také může sehrát významnou roli.