Oba už v jednom týmu působili. Bylo to v letech 2016 a 2017 ve Sky. A oba nikdy nebyli hlavními a jedinými lídry svých týmů na Grand Tour. Přestupem do Bahrainu by se právě toto mělo změnit. 

Pro Landu je příští sezóna příležitostí, jak dokázat, že se umí prosadit jako jediný lídr a to po šesti letech, kdy se o pozici lídra na Grand Tour s někým dělil, ať už to bylo v Astaně, Sky nebo naposledy v Movistaru. 

Je to pro mě velká příležitost a výzva. Je pro mě velmi důležité cítit tu podporu od všech, kteří mě hodlají pomáhat jako jedinému lídrovi na Tour de France,“ řekl baskický závodník v chorvatském Hvaru, kde probíhá první soustředění tohoto týmu. 

Landa v loňském roce skončil 4. na Giru a 6. na Tour de France. V Itálii ztratil hodně času v obou časovkách. Na Tour zase utrpěl dvouminutový zásek při kolizi v 10. etapě, kdy zaúřadoval i vítr a někteří favorité počítali neplánované ztráty. A v dalších etapách byl součástí pochybné týmové taktiky. 

"Každá sezóna přináší další zkušenosti. Cítím se nyní sebevědomější a vyzrálejší. Myslím, že přišel můj čas," prohlásil vítěz tří etap na Giru a jedné na Vueltě a dodal, že Tour je pro něj z pohledu skladby etap velmi příhodná, jelikož obsahuje hodně kopců a málo časovkářských kilometrů. 

Poels touží také dostat šanci ukázat, že zvládne roli lídra na nejvýznamnějších závodech, ale pro Tour mu byla přidělena role záložního lídra. 

Posledních pět let strávil Poels v britském týmu na Grand Tour ve službách Chrise Frooma, Gerainta Thomase a Egana Bernala. Výsledky týmu byly skvělé. Poels pomohl týmu k šesti vítězstvím, ale nyní hledá své vlastní příležitosti. 

Byl jsem trochu omezený při Grand Tour. Nikdy jsem na nich nevyhrál etapu. V novém týmu se tohle může změnit. Předpokládám, že dostanu víc svobody, než tomu bylo v Ineosu,“ vyslovil se ke své nové situaci Wout Poels. 

Poels sice nemohl v minulosti usilovat o příčky nejvyšší na Grand Tour, ale šance na menších závodech dostal: v roce 2016 ovládl Lutych a Valencianu, v roce 2017 byl 3. v Polsku a 6. na Vueltě, ovšem za vítězným Froomem, v roce 2018 byl druhý v Andalusii a Británii a letos byl 3. na Santos Tour v Austrálii a v Portugalsku na Algarve a 4. na Criteriu du Dauphine. 

Jeho velkým cílem je ochutnat vítězství na Grand Tour, zvláště pak na Tour de France: „Bylo by úžasné, dostat se tam na pódium.“ 

Údajně si dělal zálusk v příštím roce na Giro a Vueltu, ale tým ho chce mít po boku Landy v červenci ve Francii: „Podepsal jsem na dva roky, takže se možná napřesrok objevím na Giru jako lídr na celkové pořadí. Jsem v nejlepších letech, letos jsem měl vysokou výkonnost, takže si věřím i na další sezónu.“ 

Poels začne na Valencianě, potom bude absolvovat Tirreno, Baskicko, Amstel, Valónský šíp a Lutych a jeho program pro první polovinu sezóny tedy vyvrcholí na Tour. 

Landa má v plánu Andalusii, Baskicko, všechny tři ardénské klasiky jako Poels a před Tour jako přípravu Criterium du Dauphine. 

Na Tour je týmem už dnes nominovaný kromě dvou jmenovaných i Dylan Teuns.