Etapa dlouhá 163 km, povětšinou rovinatá, ovšem s dvěma výjimkami. Uprostřed etapy vrchařská trojka (2km, 4,8%). Ale hlavně 40 km před cílem 9 km kopec s průměrem 4,1%, jemuž předcházel ještě zhruba stejně dlouhý stoupavý nájezd.

Brzo po startu se vytvořil únik 6 cyklistů, jelikož všechny tři sprinterské prémie byly situovány v první polovině etapy. 63 km před cílem měli náskok 3:40 min. Peloton po celou dobu vedli jezdci Vino-Astana Motors, kteří mají v držení žlutý dres, který veze 19 letý Fedorov.

Na nejtěžším kopci odjel z úniku ten, co se včera pokoušel jako poslední odolat pelotonu: Rylee Field (BridgeLane). Cyklista, který letos už vyhrál New Zealand Cycle Classic (2.2). O vysoké tempo pelotonu se ve stoupání začali starat cyklisté domácího Terengganu a zredukovali peloton o slabší vrchaře včetně Fedorova, který se ale ve sjezdu dokázal dopředu vrátit.

15 km před cílem byl vpředu stále Field s náskokem 0:55 min. Za ním se vydala dvojice Pacher (B&B), Ficara (Sapura) a dotáhli se na něj. Byl to tým NTT, který se postaral o dojetí těchto uprchlíků na metě 2 km. A ve spurtu to konečně vyšlo. Max Walscheid vítězí, byť jen těsně před Riccardem Minalim (Nippo) a Ahmetem Orkenem (Sapura).

Žlutý dres udržel Fedorov. Zítra je však na pořadu etapa zakončená 21 km dlouhým stoupáním s průměrem 7,4%. A jelikož měl Fedorov už dnes problémy ve stoupání, dá se předpokládat, že průběžné vedení udrží jen těžko.

Naopak příležitost dostávají vrchaři, jako Pierre Rolland (B&B), Louis Meintjes (NTT) či Kevin Rivera (Androni).