Opět se utvořil únik, ale s ohledem na charakter etapy vypadal jinak. Vepředu 12 cyklistů a mezi nimi dresy favorizovaných týmů. Byl tam zástupce Androni, dva z NTT a dokonce tři z B&B. Peloton je však pouštěl ne víc jak na minutu.

Rozhodovalo se v závěrečném stoupání. První skupina se postupně redukovala a peloton se dělil na jednotlivce. Na kopci se z mlhy vynořila jako první dvojice cyklistů, Kevin Rivera (Androni) a Danilo Celano (Sapura). Rivera v posledních 500 metrech svému soupeři poodjel a vyhrál.

Jelikož však teprve 21 letý Rivera chytil hned v první etapě víc jak 12 minut, do čela celkového pořadí se dostal  právě Celano. Třicetiletý cyklista, který v minulosti dva roky jezdil v ProConti Caja Rural. Poněvadž dosud vedoucí Fedorov zcela nerupnul, na 9. místě ztratil na Riveru 2:07 min., klesnul v průběžném pořadí pouze na 2. místo se ztrátou 30 vteřin na Celana.

V etapě se zadařilo domácím týmům. Sapura měl v první desítce hned tři jezdce, Terengganu dva, z nichž lepší byl Rus Artem Ovečkin na 3. místě, které mu patří i po etapě se ztrátou pouhých 5 sekund na druhého Fedorova. Ovečkin před lety jezdil dva roky v Katushe. Oba malajské týmy jsou také včele klasifikace soutěže družstev a Sapura má i nejlepšího vrchaře, Malajce Mohd Zariffa.

Aktivita B&B se vyplatila jen zčásti. Největší hvězda týmu Pierre Rolland dokončil se ztrátou 9:42 min., takže čest týmu zachraňoval Quentin Pacher na 5. místě v etapě, které ho posunulo na celkovou 4. příčku se ztrátou 1:13 min. na Celanu.

Lídr NTT opět nepřesvědčil. Louis Meintjes dojel 12. a sčítal ztrátu téměř 2,5 minuty. Bezprostředně za ním dorazil do cíle 23 letý nováček týmu Australan Dylan Sunderland. Týmu zůstal alespoň dres nejlepšího v bodovací soutěži, který i zítra poveze Max Walscheid.

Do konce závodu zbývají ještě čtyři etapy, ovšem povětšinou rovinaté nebo jen mírně zvlněné. A Sapura se jeví jako možná nejsilnější tým. Takže mají velkou šanci ovládnout tento závod ve většině kategorií včetně nejcennější: vítězství v jednotlivcích.