Zhruba po 30 km se konečně podařil únik dne. Bylo v něm 6 cyklistů, z ProTour Le Bon (B&B) a Bevilacqua (Vini). 40 km před cílem se vpředu osamostatnila trojice, v níž nebyl ani jeden jmenovaný.

Na sjíždění se podílely týmy, které si dělaly prostřednictvím svých sprinterů zálusk na etapové vítězství: NTT (Walscheid), Bardiani (Pelucchi) a Nippo (Minali).

7 km před cílem byli uprchlíci sjeti.

V závěrečných stovkách metrů měli díky práci svých týmů ideální pozici právě Walscheid a Pelucchi. Jenže na pásce je těšně přespurtoval Saleh. 31 letý sprinter malajského ProConti Terengganu, kde kroutí už desátou sezónu, který si tak po loňské 2. etapě připsal i letos jedno vítězství.

V celkovém pořadí ani v pořadí dalších soutěží se nic nezměnilo: žlutý dres zůstává Celanovi (Sapura), zelený Walscheidovi (NTT), červený Mohd Zariffovi (Sapura) a bílý Fedorovovi (Vino-Astana Motors). Nejlepším týmem je Sapura.

Zítra čeká cyklisty 30 km před cílem vrchařská jednička (5km, 4%), tak uvidíme, zda nějak významněji ovlivní závěr etapy. S ohledem na to, že sklon stoupání není vůbec extrémní, do cíle bude ještě poměrně daleko a už jen ve sjezdu a po rovině, dá se předpokládat opět klání sprinterů.