Na 35. km se dostala do 4 členného úniku známá postava Pierra Rollanda (B&B), ale pelotonu se to nelíbilo a po 30 km byl únik zlikvidován. O 10 km dál se podařilo ujet nové skupině, která měla tři členy, ale dojel si do ní ještě znovu Rolland. Peloton vedl tým Sapura, který chránil žlutý dres. Rolland měl sice ztrátu skoro 10 min., ale nejlépe postavený jezdec Meijers z čínského SSIOS ztrácel pouze 3:22 min.

Peloton se rozdělil na vrchařské „2“, vepředu zůstalo 20 lidí. O tempo se starali cyklisté Terengganu a ve sjezdu dojeli vedoucí čtyřku. Následující vrchařskou „1“ vyhrál Quentin Pacher (B&B), 4. muž celkového pořadí, před Samuelem Battistelou (NTT). Skupina se potrhala.

Po sjezdu 20 km před cílem byla vpředu dvojice s Dylanem Sunderlandem z NTT, který se pouze vezl v háku za Carlosem Quinterem z domácího Terengganu, takže byli postupně dojeti větším počtem lidí.

10 km před cílem už byla vepředu poměrně početná skupina, v níž byly všechny cenné dresy. Druhý peloton ztrácel 1:45. O nástup z čela závodu se pokusil Fedorov, který ztrácel v průběžném pořadí na vedoucího Celana pouze 30 sekund, ale nebyl úspěšný.

Následně se včele osamostatnila dvojice Brussenskij (Astana Motors) a Nakane (Nippo), který byl před etapou na 7. místě celkové klasifikace. Pronásledovala je skupina jedenácti cyklistů, kde byli také Battistella a Meintjes (NTT), Rivera (Androni), Bongiorno (Vini), Pacher (B&B), Ficara (Sapura) a Quintero, ovšem 2 km před cílem měli ztrátu půl minuty.

Proto si mohla vedoucí dvojka dovolit v posledním kilometru taktizovat, přestože se skupina, vedená mimořádně aktivním Fedorovem, za nimi bleskově blížila. Ve spurtu byl o centimetry lepší Nakane. Stíhací skupina, kterou na pásku přivedl Battistella, měla nakonec jen pár sekund ztráty a i tu před cílem téměř dojelo hlavní pole.

V klasifikaci všech sledovaných soutěží se nakonec nic podstatného nezměnilo. I do zítřejší etapy v nich nastoupí stejní cyklisté, kteří je měli v držení před etapou.