Druhým místem tu dosáhl zatím svého nejlepšího výsledku Matteo Pelucchi (Bardiani). Po vítězství ve 2. etapě se podruhé na podium dostal 19 letý Taj Jones z australského týmu ARA. Naopak Minali (Nippo) už podruhé zůstal těsně pod stupni vítězů a jeho nejlepším výsledkem je zatím 2. místo ze třetí etapy. Pátý Luca Pacione (Androni) se sice snaží, ze šesti pokusů byl 5x do desítky, ale alespoň na podium to nedalo.

Únik dne se samozřejmě konal, bylo v něm 5 cyklistů, nejlepší ztrácel přes 9 minut na vedoucího muže Celana (Sapura). Peloton jim povolil až 4 minuty. Dojeti byli 5 km před cílem.

V pořadí jednotlivých soutěží se nic nezměnilo. Pouze v bodovací se situace pěkně zdramatizovala, protože k vedoucímu Walschedovi (47 bodů), který se dnes vůbec neprosadil, se na pouhé 2 body přiblížil Jones a na Jonese ztrácí jen 3 body Saleh.

Zítřejší druhá polovina poslední, pouze 109 km dlouhé etapy se jede na okruzích takového klasikářského charakteru, protože cyklisté budou muset 6x překonat kilometrový kopec (6,2%) a z posledního je jen 8 km do cíle. Takže můžeme čekat ještě dramatické vyvrcholení tohoto pro nás exotického závodu.