První etapu Le Tour de Savoie Mont Blanc vyhrál zatím neznámý 22 letý Joab Schneiter ze Swiss Racing Academy. Oba lídři svých týmů, kteří o sobě v dalších etapách dali nejvíc vědět, dojeli sice na 7. (Mannion), resp. 12. (Rolland) místě, ovšem se ztrátou 4:23, resp. 4:30 min.

V druhé etapě lídr průběžného pořadí však v dlouhém dojezdu do kopce nestačil a oba lídři společně s jedničkou Androni Jeffersonem Cepedou na něj najeli hodně minut, ale na svlečení z dresu vedoucího muže to ještě nestačilo. Seřadili se však od třetího do pátého místa v pořadí Mannion, Cepeda, Rolland.

Třetí etapa končila opět na kopci a tady se v nejlepším světle předvedl Rolland. Etapu vyhrál a svým dosavadním největším soupeřům nadělil 5:23 (Cepeda) a 5:55 min. (Mannion). Na průběžně druhého v pořadí Rolanda Thalmanna (Vorarlberg) měl po etapě náskok téměř minutu.

Čtvrtá etapa dojížděla zase na kopec. Tentokrát to sedlo Mannionovi, ovšem na Cepedu najel pouze 8 a Rollanda 12 vteřin. Na druhé místo za Rollanda poskočil Van Gils z třiadvacítkářů Lotto-Soudal, což pro Rollanda znamenalo, že od druhého borce průběžného pořadí navýšil vedení na 1:20 min.

Poslední etapou byla časovka do vrchu. Druhé etapové vítězství získal Mannion. Rolland na 2. místě sice ztratil něco málo přes minutu, ale to ho už nemohl ohrozit.

Pierre Rolland, 33 letý „veterán“, který už absolvoval 16 Grand Tours, se nyní chystá na Critérium du Dauphiné a poté Tour de France. Zdá se, že v kopcích na tom není špatně, takže se určitě bude snažit na Tour získat nějaký minimálně dílčí úspěch v podobě vítězné etapy a zopakovat si tak dva takové velké kariérní úspěchy z ročníků 2011 a 2012.