Lidl nahrazuje dosavadního sponzora, společnost Segafredo, a odsouvá výrobce kol Trek na druhou pozici v hierarchii partnerů. Této změně jsou přizpůsobeny i barvy týmu, které odpovídají barvám Lidlu. Kromě standardního dresu byly představeny také mistrovské trikoty amerického šampiona Quinna Simmonse, dánského mistra Mattiase Skjelmoseho a Lucembučana Alexe Kirsche. Německá společnost přináší také více peněz a už se mluví o změnách v kádru pro příští rok. Opory Mads Pedersen, Jasper Stuyven, Mattias Skjelmose a Giulio Ciccone by měli zůstat a navíc se předpokládá příchod Taa Geoghegana Harta z Ineosu, Jonathana Milana z Bahrainu, Patricka Konrada z Bory a možná i Mikela Landy z Bahrainu.

Ale navýšení rozpočtu se netýká jen sestavy WorldTour, posílit by měl i ženský celek a navíc vznikne development celek pro mladé závodníky.

V průběhu let jsme hodně investovali do mladých jezdců, říká Luca Guercilena, ředitel Lidl-Trek. Loajalita byla základem pro dosažení našeho potenciálu. To se nikdy nezmění.

Ženský tým by měl omládnout, počítá se s příchodem závodnic kategorie U23. Vždy budeme investovat do jezdců, kteří odpovídají naší mentalitě, a zároveň budeme vždy zaměřeni na mladou generaci,pokračuje Guercilena. Proto vytváříme rozvojový mužský tým a ještě více investujeme do mladých závodnic.

Development sestava mužů bude sídlit v belgickém Deinze, kde se nachází centrála Trek Factory Racing, a bude se skládat ze 14 jezdců, kteří budou soutěžit na kontinentální úrovni UCI. Pro mladé jezdce bude zajištěno ubytování, včetně možnosti bydlet v apartmánu ve španělské Gironě, kde mohou trénovat v teplém počasí. Ženský tým Lidl-Trek doplní svou soupisku o pět mladých cyklistek. Všechny mladé závodnice absolvují pečlivě sestavený program závodů, který jim pomůže postupně se aklimatizovat na závody WorldTour.

Jsme velmi vděční za finanční podporu společností, jakými jsou Treku a Lidl. Nejenže nám Lidl pomůže udržet naše jezdce, ale budeme moci zvýšit úroveň celého týmu a usilovat o nejvyšší cíle. Budujeme ambiciózní tým s cílem stát se nejlepším na světě. Žádné výmluvy. Bude to těžký úkol a všichni jsme na něj v Lidl-Treku připraveni, uzavírá Guercilena. 

Lidl-Trek bude na nadcházející Tour de France usilovat o dobrý výsledek v celkovém pořadí, i vítězství v jednotlivých etapách. Skjelmose bude lídrem. Mladý Dán vyhrál Tour de Suisse a na Tour si poprvé vyzkouší roli jezdce na celkové pořadí. Jasper Stuyven a Alex Kirsch budou pracovat na rovinách, zatímco Juanpe Lopez a Quinn Simmons budou Skjelmosemu k dispozici ve stoupáních. Kapitánem týmu bude zkušený Tony Gallopin.

Ale to není vše, zejména Mads Pedersen a Giulio Ciccone budou mít volnost útočit na etapy. Pedersen v hromadných dojezdech i dlouhých únicích a Ciccone v dlouhých únicích v horách. Také Stuyven a Simmons budou mít v některých etapách volnost. 

Sestava Lidl-Trek pro Tour de France 2023: 

Mads Pedersen

Mattias Skjelmose 

Quinn Simmons

Alex Kirsch

Tony Gallopin

Juanpe Lopez

Giulio Ciccone

Jasper Stuyven