Před poslední etapou Kolem algarve, časovkou na 20 kilometrů, mají první tři muži celkového pořadí stejný čas. Vede Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) a zůstává největší favoritem na vítězství, protože je mnohem lepším časovkářem, než průběžně druhý Dan Martin (Israel Start-Up Nation) i než třetí Max Schachmann (BORA - hansgrohe). 

Evenepoel sice na Alto do Malhao ztratil 4 sekundy na Miguela Angela Lopeze (Astana), který si v krátkém dojezdu do kopce (2,6 km) vedl nejlépe a získal první letošní vítězství a ztratil také 2 sekundy na druhého Martina, ale výsledek může brát jako svůj úspěch, protože časovka je jeho silná stránka. 

Bojovat o pódium může i Lopez, ztrácí jedinou sekundu. Dokonce i pátý Rui Costa (UAE Emirates) má ztrácí jen 3 sekundy a ve 20 kilometrů dlouhé časovce má velkou šanci posunout se výše. Velmi dobrým časovkářem je průběžně osmý Tim Wellens (Lotto Soudal) Belgičan ztrácí jen 18 sekund na Evenepoela. Očekávají se velké změny a přesuny, ale také se očekává celkový triumf Remca Evenepoela.