Pouze 16,4 kilometru dlouhá 4. etapa Critérium du Dauphiné se stala kořistí týmu Astana - Premier Tech. Jezdci kazašského celku obsadili první dvě pozice, vyhrál kazašský mistr Alexej Lucenko a o 8 sekund druhý byl Ion Izagirre. Jejich nejbližším soupeřem nakonec byl dánský mistr Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step), který ztratil 9 sekund. Lukas Pöstlberger (BORA - hansgrohe) se dokázal zmáčknout a nvudory předpokladům udržel žlutý trikot. V celkové pořadí má náskoke pouze 1 sekundu. 

Český mistr Josef Černý (Deceuninck - Quick-Step) startoval mezi prvními a při protnutí cílové pásky měl nejrychlejší čas. Brzo se však začal propadat výsledkovou listinou, protože nepříliš rychlá trať s náročným profilem nevyhovovala jeho kvalitám. První opravdu špičkový čas zajel Dán Jonas Vingegaard (Jumbo - Visma). Černého porazil o 1:04 a dlouho vedl průběžné pořadí.  

Až do příjezdu Richieho Porta (Ineos Grenadiers). Od jezdců britského týmu se toho dnes čekalo nejvíc a Australan porazil Vingegaarda o 2 sekundy. Jenže na trati byli ještě mnohem rychlejší jezdci. Někteří měli velmi dobrý začátek etapy a horší konec, jiní zase naopak. Rozdíly v pořadí po 7,5 kilometru a v cíli byly dost velké. Wilco Kelderman (BORA - hansgrohe) zazářil na mezičase a porazil i Lucenka, ale v cíli nejrychlejší nebyl. Nakonec ztratil 12 sekund. Naopak Lucenko byl velmi rychlý v druhé části časovky, dojel Michaela Valgrena (EF Nippo) o minutu a Grega Van Avermaeta (AG2R Citroen) o 2 minuty a svého týmového kolegu Izagirreho porazil o 8 sekund. 

Lucenko byl po vítězství spokojený: "Je to asi docela překvapivé vítězství, ale dal jsem do toho všechno a na kole pro časovku jsem hodně trénoval. Chci poděkovat týmu, který i dal sílu a motivaci. Pro mě to byla perfektní trať, neustále nahoru a dolů. Jsem sekundu za žlutým dresem a Dauphiné ještě nekončí. Zítra bude další dobrá etapa a poté spousta kopců přes víkend. Zítra vyzkouším štěstí. Ale hlavním cílem je Tour de France a také Olympijské hry a tohle vítězství mi dodává hodně sebevědomí."

Docela zklamal Geraint Thomas (Ineos Grenadiers). Velšan byl vysoko na mezičase, ale v cíli ztratil 23 sekundy a skončil desátý. Stejný čas zajel Lukas Pöstlberger a jedinou sekundu se udržel ve vedení. Mnozí favorité celkového pořadí a vrchaři zaznamenali velké ztráty. Miguel Angel Lopez (Movistar) ztratil 42 sekundy, David Gaudu (Groupama - FDJ) 59 sekund, Nairo Quintana (Arkéa - Samsic) 1:14, Enric Mas (Movistar) 1:15, Sepp Kuss (Jumbo - Visma) a Alejandro Valverde (Movistar) 1:17, Guillaume Martin (Cofidis) 1:20 a Chris Froome (ISN) se protrápil do cíle se ztrátou 2:12.

Před druhou polovinou Critéria du Dauphiné, která zamíří do kopců, vede Pöstlberger o 1 sekundu před Lucenkem. Třetí Asgreen a čtvrt Izagirre ztrácejí 9 sekund. daří se Keldermanovi, na pátém místě má odstup 13 sekund a velmi dobrý je mladý Belgičan Ilan Van Wilder (DSM). Jedenadvacetiletý cyklista vede v soutěži o bílý dres a celkem ztrácí jen 14 sekund. Porte a Thomas mají odstup 16 a 24 sekund a stále patří k největším favoritům Dauphiné. 

"Bylo to neuvěřitelně těžké. Svoje síly jsem si rozvrhl dokonale a udržet dres o jednu sekundu je úžasné. Už jsem posbíral celou rodinku plyšových lvů pro syna," smál se v cíli lídr závodu. "Ale zítra to už bude jiné, celý tým se musí soustředit a pokud vypukne souboj favoritů, je mi jasné, že o dres přijdu," dodává Pöstlberger po dalším úspěšném dni.