Mäder a Magnus Sheffield z Ineosu spadli v extrémně rychlém sjezdu do cílového La Punt. Zatímco Američan byl při vědomí a byl odvezen do nemocnice sanitkou, Mäder byl objeven v bezvědomí a do nemocnice byl dopraven vrtulníkem.  

Pořadatelé Okolo Švýcarska vydali tuto tiskovou zprávu:

Na 197. kilometru závodu ve sjezdu z průsmyku Albula došlo ve velmi vysoké rychlosti ke srážce dvou jezdců. Lékař závodu byl na místě nehody do dvou minut. Magnus Sheffield byl při vědomí a reagoval. S pohmožděninami a otřesem mozku byl převezen do nemocnice Samedan. Gino Mäder ležel nehybně ve vodě. Byl okamžitě resuscitován a poté leteckou záchrannou službou převezen do nemocnice v Churu. Závažnost jeho zranění zatím nebyla zcela objasněna. Jakmile budou k dispozici nové informace, bude podána aktualizace. Okolnosti nehody se objasňují. 

Víc informací neposkytl ani tým Bahrain Victorious: 

Gino Mäder sjel ze silnice a spadl do rokle, kde mu okamžitě poskytl pomoc lékař závodu. Mäder byl nalezen v bezvědomí, na místě byl resuscitován a poté převezen vrtulníkem do nemocnice v Churu. Další zprávy o následcích nehody budou následovat poté, co se Mäder podrobí dalším vyšetřením. Naše myšlenky a modlitby jsou s Ginem.

Sjezd z průsmyku Albula byl velmi rychlý, televizní kamery zachytily vítěze etapy Juana Ayusa v rychlosti okolo 100 kilometrů za hodinu. Hned po dojezdu zkritizoval cílový sjezd Remco Evenepoel. "Mimochodem, nejsem jediný, komu ten sjezd připadal nebezpečný. 'To je závod', říkají. Ale když je v sázce vítězství, riskuje každý. Vždycky se musí něco stát, než si všichni uvědomí, že je to nezodpovědné. S takovým pěkným závěrečným stoupáním se dá dojet i na vrcholu. Nad tak prudkým sjezdem do cíle by se měl někdo zamyslet," řekl Evenepoel aniž by věděl, k jak vážné nehodě došlo.