Klasika Kuurne - Brusel - Kuurne byla především představením Mathieu van der Poela (Alpecin - Fenix), který zaútočil téměř 85 kilometrů před cílem, dojel si uprchlíky a vydržel na čele závodu až do mety 1,5 kilometru před cílem. Ve spurtu už nemohl konkurovat odpočatějším soupeřům. Z tréninkového pohledu před nadcházejícími závody to však byl perfektní den. 

73. ročník Kuurne - Brusel - Kuurne byl mimořádně dramatický, zejména díky Van der Poelovi. Nizozemec dostal do úzkých zbytek startovního pole, dvě skupiny pronásledovatelů stahovaly Van der Poelovu malou skupinu přes 80 kilometrů. Van der Poel nastoupil téměř 85 kilometrů před cílem společně s Jhonatanem Narvaezem (Ineos Grenadiers). Dojeli si skupinu uprchlíků, ze které se jich udrželi pouze Jonas Iversby Hvideberg (Uno-X), Patrick Gamper (BORA - hansgrohe) a Arťom Zacharov (Astana).    

Čelní skupina spolupracovala velmi dobře, s výjimkou Zacharova, kterému docházely síly a vynechával střídání. V hellingu Oude Kwaremont zaútočil z druhé skupiny Jasper Stuyven (Trek - Segafredo) a vytvořila se skupina pronásledovatelů, kde bylo 13 jezdců, mimo jiné John Degenkolb (Lotto Soudal), Greg Van Avermaet (AG2R Citroen), Oliver Naesen (AG2R Citroen), Matteo Trentin (UAE Emirates), Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step), Tiesj Benoot (DSM), Dylan Teuns (Bahrain Victorious) a další. 

Ve třetí skupině pracovaly především týmy Qhubeka Assos a Bahrain Victorious, které zde měly početné zastoupení. Schovával se tu i Mads Pedersen. Rozdíly mezi skupinami byly malé, druhá a třetí se sjely 11 kilometrů před cílem, ale Van der Poelova skupina držela náskok kolem 20 sekund. 4 kilometry před cílem se z druhé skupiny zvedl Stefan Kung (Groupama - FDJ) a po něm Asgreen. Dánský mistr byl také dostižen, ale poté se obětoval a vsadil dlouhý úsek na čele a dotáhl pronásledovatele do první skupiny. To byla klíčová chvíle závodu a Pedersen může děkovat především Asgreenovi.  

Po spojení skupin nastoupil Søren Kragh Andersen (DSM), ale ani jemu to nevyšlo a poté Jasper Stuyven rozjel perfektní spurt Madsi Pedersenovi a mladý Dán byl neporazitelný. Druhý dojel Anthony Turgis (Total - Direct Energie) a třetí Tom Pidcock (Ineos Grenadiers). Na čtvrtém místě dojel Matteo Trentin a na pátém Jenthe Biermans (ISN). Van der Poel projel cílovou pásku na 12. místě. 

Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step) se tentokrát do souboje o vítězství nezapojil, po včerejším pádu nepatřil k nejlepším, ale dokončil na 98. místě se ztrátou 4:52.