Na start se postavila většina těch, co absolvovali Tour de Langkawi. Výjimkou byly domácí týmy, takže např. celkový vítěz Langkawi Celano (Sapura) a vítěz dvou etap Saleh (Terengganu) na startu chyběli. Ale NTT samozřejmě postavilo všech šest mužů, kteří do Malajsie cestovali.

Jelikož se jednalo o jednorázovku, jelo se na klasikřském okruhu a po náročném etapáku, do cíle dorazilo pouhých 28 cyklistů ze 126 startujících. Z některých týmů se do cíle nepodíval nikdo. Jiné týmy vzaly závod jako příležitost se revanšovat za předešlý etapák, nebo získat další úspěch a body a nebo jen kvalitně potrénovat.

V cíli se nejprve objevila dvojice Le Bon a Jesse Ewart (Sapura), za nimi pár vteřin stíhací 13 členná skupina, z níž byl nejrychlejší Lucas De Rossi (Nippo). Zbytek pak už dojížděl po jednotlivcích se stále nárůstající ztrátou.

Johan Le Bon je zkušený 29 letý francouzský cyklista s 5 letou zkušeností ve World Tour FDJ a 6 vítězstvími v UCI závodech, z nichž nejcennější je etapa na Eneco Tour (WT) v roce 2015.

Pro sprintery byl tentokrát závod příliš náročný, takže žádný z nich se neprosadil a ani se jich moc nedostalo do cíle. Výjimkou byli Max Walscheid (NTT) a Ricardo Minali (Nippo), ovšem dorazili se ztrátou na čelo závodu.

B&B mělo v první skupině ještě Cyrila Gautiera (9.)

Vůbec se neprosadili cyklisté z Androni a Bardiani. Vini Zabú mělo vepředu Francesca Manuela Bongiorna (13.). Vážněji k závodu přistoupili v Nippo, kdy kromě De Rosiho a Minaliho dokončil v první skupině ještě Hideto Nakane (11.).

Z NTT dokončili tři cyklisté. Jediný Louis Meintjes v první skupině (14.). Battistella dojel do cíle, ale jěště mnoho minut za Walscheidem.

Sapura potvrdila svou dominanci, když kromě druhého v cíli Ewarta měla v první skupině ještě další dva lidi a jen s malou ztrátou na ně dojel vítěz vrchařské soutěže z Langkawi  Mohd Zariff.