Čtvrtou etapou byla časovka na 24 km. Nebyla rovinatá, ale ani přespříliš profilově náročná (237 metrů převýšení). Nebyla technicky zcela jednoduchá, ale ani přespříliš složitá. 

První opravdu konkurence schopný čas zajel Alex Kirsch (Lidl-Trek), který ale vyjížděl do časovky jako 71. od konce, což odpovídalo jeho postavení v průběžném pořadí.

Poseděl si dlouho v křesle pro hosta. Až do doby, kdy se přiřítil Victor Campenaerts (Lotto Dstny), který startoval 25 míst po Kirschovi a jenž Lucemburčana překonal o propastných 32 vteřin.

Teprve když přišla na řadu poslední dvacítka, tedy jezdci umístění na předních místech průběžného pořadí, začalo se to s dosaženými časy pořádně míchat.

Campenaertse na mezičase překonal pouze Brandon McNulty (UAE), byl tu lepší o 5 sekund. Jenže v poslední třetině trasy, která měla převážně klesavý profil, o svůj náskok přišel a skončil o jedinou vteřinu druhý. 

Nyní hlavní pozornost směřovala na souboj prvních tří, kteří byli časově odskočeni od jezdců na dalších místech. Dylan Teuns (Israel-Premier Tech) znovu předvedl, že toho umí hodně, ale časovka to není. Takže klesl až na 14. místo. Marc Hirschi (UAE), který startoval za ním, byl o víc jak minutu lepší a zařadil se na průběžné 7. místo.

Teď už jen šlo o to, jak to zvládne Ben Healy (EF Education) jedoucí ve žluté kombinéze. Před časovkou měl na Hirschiho k dobru 15 sekund. A ty mu nestačily. Byl horší o 18 sekund. Což pro něj znamenalo předání dresu lídra závodu aktuálnímu šampionu Švýcarska na silnici.

Klesl dokonce až na 3. místo, protože se před něj o sekundu dostal i McNulty.

Dnes to vůbec byl den týmu UAE Emirates. Třetí v časovce dojel Diego Ulissi a hned za ním Felix Grosschartner, takže v průběžném pořadí má tento tým další dva lidi v první šestce.

Marc Hirschi: „V tomto druhu závodu je možné všechno. Chtěl jsem zajet co nejlépe, ale v cíli mě trochu překvapilo, že se mi podařilo převzít žlutý trikot. Můj týmový kolega Brandon McNulty je jen dvě sekundy za mnou a doufáme, že jeden z nás zítra vyhraje celkovou klasifikaci. Dokonce si myslím, že poslední etapa nám velmi vyhovuje.“

Victor Campenaerts dosud zaznamenal 11 vítězství v profil pelotonu, z toho jich je 7 z časovky.

"Můj strýc a kmotr Bob zemřel těsně před začátkem tohoto etapáku. Jeho smrt byla velmi nečekaná a pro mě i mého otce, jeho bratra, bylo velmi těžké se s ní vyrovnat. Táta mi řekl, že neexistuje lepší způsob jak uctít svého kmotra, než jet do Lucemburska a vyhrát pro něj," uvedl Campenaerts na týmových stránkách.

"Na konci to bylo velmi vzrušující, tohle vítězství je ještě lepší, protože to bylo tak těsné. Cyklistika je zábava a vítězství o pouhou jednu sekundu jej dělá ještě výjimečnější.“

"V posledních letech jsem se na tuto disciplínu soustředil méně, ale samozřejmě ty zkušenosti stále mám a zvláště jsem se soustředil na tuto časovku. Moje přítelkyně Nel mě v posledních měsících velmi podporovala a já jsem velmi šťastný, že jsem toto vítězství získal pro ni i pro Boba,“ dodal 31letý Belgičan, který naposledy ovládl časovku před čtyřmi lety při Tirreno-Adriatico.

Zítra je na pořadu druhá profilově nejnáročnější etapa. Na 177 km 3030 výškových metrů. Všechny čtyři vrchařské prémie jsou situovány do prvních dvou třetin trasy. Závěrečných 40 km se jede na okruhu přes celkem sedmero bezprostředně za sebou následujících kratších, ale nikoli snadných stoupání a poslední z nich, kilometr dlouhé s průměrným sklonem 9 %, předchází poslednímu kilometru etapy i celého závodu.