Úvodních 130 z celkové délky 205 km bylo rovinatých. Odjela trojice Gidich (Astana), Jullien (AG2R) a Mosca (Trek-Segafredo). Pochopitelně s minimální šancí na konečný úspěch. Obtížnější část trasy přišla na řadu od 130. km, kdy se do cesty začaly stavět sice kratší, ale poměrně výživné výjezdy. Mezi nimi vynikal Waseberg, kilometrové stoupání blížící se sklonem k 8%, který byl na denním menu hned třikrát.

A právě tady se závod rozhodl. Při posledním výjezdu zaútočil Wout Van Aert (Jumbo-Visma) a odpojil pětičlennou skupinu, kde měla Bora-hansgrohe dva Rakušany, Patricka Konrada a Marco Hallera. Byl tu i Quinten Hermans z Inetrmarché a Jhonatan Narváez z Ineosu.

A tahle skupina dokázala odolat tlaku početného pelotonu s početnou ekipou sprinterů. Patrick Konrad se ujal role tempaře a přivezl zbylé čtyři do spurtu. Van Aert za jeho bicyklem si hlídal levou stranu, kde bylo hodně prostoru. Jenže zprava podél ochranné bariéry ho překvapil brzkým nástupem z poslední pozice Marco Haller. Jemu šel do háku Hermans a Van Aert, který zareagoval se zpožděním, už stačil v těsném spurtu dojet jen pro druhé místo.

O pár sekund později přijel peloton v čele se sprintery Jasperem Philipsenem (Alpecin-Fenix) a Philem Bauhausem (Bahrain).

Na startu byl i jeden český cyklista. Pavel Bittner dokončil na 60. místě s odstupem +1:56 min.

Je to sen, který se mi splnil! Po Wasebergu jsem řekl Patricku Konradovi, že bychom měli pokračovat, protože i když skončíme 4. a 5., je to pořád lepší, než skončit v pelotonu. Měl jsem opravdu dobré nohy, Patrick odvedl skvělou práci na posledním kilometru, a i proto jsem dokázal porazit Wouta v dlouhém a tvrdém sprintu," řekl Marco Haller.

Naším plánem bylo udělat závod co nejtěžší a naši kluci tento plán splnili naprosto dokonale. Nakonec Patrick a Marco v závěru spolupracovali velmi dobře, odvedli výbornou práci a získali toto skvělé vítězství,“ konstatoval sportovní ředitel Bora-hansgrohe Rolf Aldag.

Final 10 km