110 km dlouhá etapa vedla přes jeden třináctikilometrový kopec, ovšem nepříliš strmý (4%), po němž následovala ještě další dvě snazší stoupání, přičemž to poslední se nacházelo 25 km před cílem. Výsledkem bylo, že první skupina, z níž vzešla vítězka dnešní etapy, čítala 53 cyklistek.

V rovinaté závěrečné fázi byla odjetá Longo Borghini (Trek-Segafredo), která si nastoupila v posledním krátkém kopci, a dlouho a statečně bojovala o svou šanci. 3 km před cílem se ohlédla, vytáhla láhev z košíku a smířila se s tím, že její úsilí nedošlo naplnění.

Po dojetí úniku je vhodný moment zkusit odjet. To učinila Chantal Blaak (Boels-Dolmans), ale ve skupině bylo stále dost dívek na práci, takže na kilometru bylo vše pohromadě.

Nejlépe zahájila sprint Lotte Kopecky (Lotto-Soudal), ale Vos (na titulním snímku uprostřed v zeleném dresu) si našla vhodnou pozici a poměrně s přehledem zvítězila.

Vítězství ji posunulo do čela bodovací soutěže.

Markéta Hájková se ukázala v úniku v první části etapy s Polkou Jasinskou z Cronos Casa Dorada. Dojety byly v onom dlouhém stoupání uprostřed etapy. Nakonec stejně jako celý tým Bepink dokončila se ztrátou víc jak 10 minut a propadla se na 75. místo.

V průběžném pořadí se na prvních 40 pozicích nic zásadního nezměnilo.