Race Torquay je jedna ze dvou jednorázovek, kterých se účastní týmy, jež absolvovaly Tour Down Under. Protáhly si tak pobyt, potrénovaly v klimaticky příznivém prostředí Austrálie a najezdily první kvalitní závodní kilometry. V sobotu je ještě čeká Cadel Evans Great Ocean Road Race.

Race Torquay se jel jako městský okruhový závod. Torquay je letovisko zhruba 100 km jihozápadně od Melbourne. Závodnice zde absolvovaly osm 13 km okruhů. Převýšení bylo minimální.

V průběhu závodu se z 87 členného startovního pole podařilo odpoutat čtveřici cyklistek, které se utkaly o prvenství. Nejúspěšnější byla Brodie Chapman, 28 letá Australanka, která letos poprvé závodí v dresu francouzského FDJ. Opět stejně jako při Tour Down Under skončila hned pod stupni vítězů Američanka Lauren Stephens (TIBCO-SVB).

V cíli 3. Wiles (Trek) a 2. Herfoss (Roxsolt Attaquer)

Za vedoucí čtveřicí dojela 29 členná skupina, v níž na celkovém 26. místě byla klasifikována naše Markéta Hájková. Poslední, kdo bral body UCI, byla závodnice na 25. místě.

S Markétou dojely ve stejné skupině ještě její dvě kolegyně: vítězka poslední etapy TDU Frapporti a mladá 19 letá Zanardi. Naše druhá zástupkyně Melissa Van Neck závod nedokončila.

S Markétou ve skupině byla i vítězka TDU Ruth Winder (Trek), a až za Markétou s další časovou ztrátou dokončila 2. z TDU Liane Lippert (Sunweb) i  3. z TDU Amanda Spratt (Mitchelton).