Cyklisté nedaleko hranic s Lichtenštejnskem absolvovali sedm zvlněných okruhů s jedním prudkým stoupáním, následovaly tři vrchařské okruhy s technickým sjezdem ulicemi Nenzingu. Po 163 kilometrech projel český vítěz cílem po 3 hodinách a 51 minutách.

Od začátku to byl velmi těžký závod. V kopcích se jelo na plný plyn a mě s Adamem Ťoupalíkem se naštěstí povedlo dostat do čelní skupiny. Adam pro mě pracoval velmi tvrdě a jsme moc šťastný, že se mi díky němu podařilo vyhrát. V posledním stoupání před námi byli dva jezdci a já věděl, že je poslední šance, jak k nim doskočit a neztratit definitivně kontakt. Zaútočil jsem a podařilo se mi stáhnout ztrátu na úplné čelo. Ve sprintu na cílovou pásku jsem nakonec vyhrál. Sprintovat jsme začali dost brzo, ale já jsem do poslední chvíle čekal. Když jsem se dostal na čelo, nikdo už neměl sílu se na mě dotáhnout a předjet mě,“ sdělil divákům rakouské televize ORF spokojený Michael Boroš.

Pro Michaela Boroše je prvenství v Rakousku druhým primátem v jednorázových závodech kategorie UCI 1.2. V minulém roce se třicetiletému cyklistovi podařilo zvítězit v Memoriału Jana Magiery v Polsku.