Na startu chyběl ze známých jmen Mathias Vacek, který měl dva předešlé dny teplotu. 

Okruh byl opravdu velmi náročný. Cíle se dočkalo 18 českých závodníků. 

Bezprostředně po závodě jsme oslovili Petra Kelemena, zda to měl takto vymyšlené, že ujede hned po prvním stoupání 5 km po startu.

"Neměl. Nahoře po úvodním stoupání na bočním větru jsem se zvednul a nikdo se mnou nejel. Tak jsem zvolil vlastní stabilní tempo a čekal, co se bude dít. Měl jsem informace, že ve ve třetím okruhu odjela desetičlenná skupina silných závodníků, tak jsem chvíli trošku čekal, ale náskok jsem pořád držel, takže jsem čím dál víc směřoval k tomu, že by to mohlo vyjít."

Když jsme Petra míjeli v posledním okruhu, vypadal podle výrazu, že už toho je i na něj opravdu dost. "Byl jsem už pěkně prošitej. Ale vyšlo to a jsem moc rád."

Další program? "Odpočinek!"

V závěru se za Petrem vytvořila malá skupina, z níž se za trojicí nejlepších prosadil na 4. místo Martin Voltr z Favoritu Brno a na 5. už s větším časovým odstupem Pavel Bittner z DSM Development Team.

Pár desítek sekund před Pavlem dojel nejlepší ze Slováků Lukáš Kubiš z Dukly Bánská Bystrica.

"V nájezdu do třetího okruhu jsem se dohodl s klukama z týmu, že potahají, což udělali dobře. Pak jsem jel tempo sám a přes vrchol se podařilo odpojit skupinu asi deseti lidí, kde byli všichni tři kluci z Elkovu, od nás Karel Camrda a několik dalších kluků z dalších týmů. Jelo se tempo a skupina se postupně redukovala, takže nakonec jsme zbyli v pěti včetně Slováka Kubiše. První odpadl Pavel Bittner, v posledním stoupání opakovaně nastupoval Martin Voltr, ale nakonec jsme odjeli ve dvou s Jakubem Ťoupalíkem. Na závěrečné kostky v cílovém výjezdu jsme najeli vedle sebe a rozdali si to na férovku. Jakub byl lepší. S třetím místem jsem spokojený," popsal pro RoadCycling.CZ závod a jeho závěr Jan Kašpar z ATT Investments.

"Tipoval jsem tři kandidáty na vítězství: Petra Kelemena, Jakuba Ťoupalíka a Pavla Bittnera. Závod byl obrazem stavu české cyklistiky v této kategorii. Petr vyhrál zaslouženě. Je vidět, že kluci, kteří jezdí venku, jsou výkonnostně trošku dál," komentoval výsledky závodu reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Výsledky.