Mitchelton-Scott ve složení Christopher Juul-Jensen, Brent Bookwalter, Damien Howson, Luke Durbridge, Adam Yates, Michael Hepburn a Alex Edmondson zvládl rovinatou časovku rychlostí přes 57,5 kilometru za hodinu. Australský tým porazil favorizovaný celek Jumbo - Visma o 7 vteřin, třetí Sunweb zaostal o 22 sekund. 

Další rozdíly už byly opravdu velké, čtvrtý Deceuninck - Quick-Step se Zdeňkem Štybarem ztratil 37 sekund. Tým Sky ztratil 47 sekund. Dimension Data s Romanem Kreuzigerem dokončil na 16. místě se ztrátou 1:34. 

Velkou smůlu měl tým BORA-hansgrohe. Dva závodníky, Rafala Majku a Oscara Gatta, shodil nepozorný chodec přecházející silnici. německý celek zaostal o 1:57 a skončil až dvacátý. Stejný problém málem postihl i Mitchelton-Scott. 

Michael Hepburn je lídrem celkového pořadí před týmovými kolegy Bookwalterem, Durbridgem a Yatesem, ti jediní mají stejný čas. Nejlepším mladým závodníkem je Laurens De Plus (Jumbo - Visma). 

Kompletní výsledky najdete na Procyclingstats.com. 


loading...

Mezi favority pro celkové pořadí se vytvořily dost velké rozdíly, které se budou těžko smazávat, protože v letošním ročníku chybí delší kopce. Virtuální pořadí hlavních favoritů je momentálně následující: 

Adam Yates 22:25

P. Roglič +0:07

T. Dumoulin +0:22

J. Alaphilippe +0:37

G. Thomas +0:47

W. Poels "

T. Benoot +0:54

T. Wellens " 

T. Pinot +0:58

R. Dennis +1:10

V. Nibali "

A. Lucenko +1:13

J. Fuglsang "

R. Majka +5:35


Primož Roglič je Adamu Yatesovi nadostřel a je lepším časovkářem, ale v ostatních etapách moc velké rozdíly očekávat nemůžeme. Pokud se nestane něco dramatického. Cyklisté budou muset útočit, pokud budou chtít zvrátit vývoj závodu. Tom Dumoulin není od Yatese daleko, ale Julian Alaphilippe se bude muset hodně snažit, aby stáhl 37 sekund na Yatese a především 30 sekund na Rogliče, který je stále největším favoritem.  

Od Gerainta Thomase dál se všichni ostatní zdají být mimo hru o celkové vítězství. Závodníci Sky ztrácejí 40 sekund na Rogliče. Favorizovaný Jakob Fuglsang ztrácí už 1:13 na Yatese a 1:06 na Rogliče. S tím už jen těžko něco udělá, rozhodovat by měly jen sekundy. 

Důležité budou bonifikace v cíli. Za vítězství je 10 sekund, za druhé místo 6 sekund a za třetí 4 sekundy. Tím by mohl třeba Julian Alaphilippe dost stáhnout. Doufejme, že časovka družstev nezablokuje závod tak, jak se to obvykle děje. Větsina favoritů musí útočit a to je příslib zajímavého dění. 

Foto Sirotti, Bettini