Mohorič letos překvapil na Sanremu, když zaútočil ve sjezdu z Poggia a díky své odvaze a technice dokázal udržet soupeře za sebou a připsal si svůj první monument. Překvapit soupeře také v příštím ročníku už nebude vůbec snadné, ani s teleskopickou sedlovkou, proto se nejspíš více zaměří na dlážděné klasiky. „Docela se těším, až se na tento závod vrátím,“ řekl Mohorič pro slovinský Siol. „Letos jsem byl velmi blízko. Nakonec z toho nebyl žádný velký výsledek. Příští rok budu odhodlanější.“

Mohorič patří k všestranným klasikářům, kromě vítězství na Sanremu už byl velmi dobrý i na Lutych-Bastogne-Lutych (4. v roce 2020) a letos objel všech pět největších klasik. Po skvělém jaru, kdy skončil také čtvrtý na E3 Classic a devátý na Gent-Wevelgem, se mu moc nedařilo v létě. Na Tour de France ho zastavil covid a slabá forma, nemohl tak navázat na dvě etapová vítězství ze sezóny 2021. 

„Největším úspěchem bylo mé první vítězství na monumentu Milán-Sanremo. To byl vždycky můj sen. Nejsmutnější bylo špatné vystoupení na Tour de France,“ potvrzuje Mohorič. 
„Chtěl jsem podat dobrý výkon a ukázat se. Nevyšlo to. Nakonec se ukázalo, že jsem měl během závodu dost vážné zdravotní problémy. Překonal jsem mononukleózu a covid zároveň. Nemoc naštěstí nezanechala žádné následky a už se těším na další sezónu.“

Na závěr sezóny si Slovinec spravil náladu vítězstvím na Okolo Chorvatska. „Problémy mám za sebou. Těším se, že přes zimu budu tvrdě trénovat, abych byl připravený na další sezónu. Je spousta detailů, na kterých se dá pracovat, zlepšovat se. Ty vás dostanou na vyšší úroveň. Cyklistika je proto každý rok na vyšší úrovni. Nesmíte stát na místě a příliš se ohlížet na minulé úspěchy. Musíte na sobě neustále pracovat.