Mollema se stal profesionálem v roce 2008 a od té doby získal dvě etapová vítězství na Tour de France, další na Vueltě a především vyhrál Kolem Lombardie. Dříve byl považován za specialistu na etapové závody, vždyť v roce 2011 skončil třetí na Vueltě. Jenže později se začal prosazovat v jednorázovkách a dlouhých únicích.

Ale až letos si poprvé vyzkouší klasiky Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brusel-Kuurne. Vlastně se poprvé soustředí na dlážděné klasiky, vždyť v uplynulých patnácti letech ani jednou nejel Kolem Flander a Paříž-Roubaix, zato Lombardii zvládnul už čtrnáctkrát.

„Není to tak, že bych se Omloopu nebo Kuurne-Brusel-Kuurne aktivně vyhýbal, ale prostě jsem se v tomto ročním období vždy soustředil na jiné závody, měl jsem jiné cíle. Nicméně za posledních pár let jsem několikrát přemýšlel o tom, že bych tyto závody jel, a konečně nastal ten správný okamžik. Mám motivaci a navíc se mi hodí jak do mého, tak do týmového programu, vysvětluje Mollema. 

Jeden z nejzkušenějších mužů v pelotonu nebude lídrem Trek-Segafredo, protože americký celek má ve svém středu Jaspera Stuyvena, vítěze obou klasik. A také specialisty Edwarda Theunse a Alexe Kirsche. A navíc talentovaného Mathiase Vacka, který se poprvé představí na tak významném závodě mezi nejlepšími klasikáři.

Na nadcházející víkend jsem se opravdu těšil a snažil jsem se na toto období dostat do dobré formy, pokračuje Mollema. Ale samozřejmě vzhledem k tomu, že jsem zde nikdy nezávodil, ještě pořádně nevím, co mohu očekávat.

„Mistrovství světa v Lovani v roce 2021 je závod, který se v mé kariéře pravděpodobně nejvíce blíží zahajovacímu víkendu, ale co se týče ostatních závodů, ve Flandrech jsem téměř nikdy nezávodil. Letos to chci opravdu jen zkusit a zjistit, jestli mi tyto závody vyhovují, a navíc si chci užít i belgickou atmosféru, protože při pohledu zvenčí to vždy vypadá opravdu úžasně.“

Sestava Trek-Segafredo pro Omloop Het Nieuwsblad: 

Jasper Stuyven 

Daan Hoole

Alex Kirsch

Bauke Mollema

Toms Skujinš

Edward Theuns 

Mathias Vacek