Jorgenson si v Ománu počínal zkušeně, přitom až do pondělní etapy neměl na kontě jediné profesionální vítězství. A přiznal nejistotu, kterou to v něm vyvolávalo. "Je to opravdová úleva. Začnete si myslet, že nejste dost dobří na to, abyste vyhrávali závody, ale konečně jsem to dokázal," řekl po 3. etapě s cílem na vrcholu strmého stoupání. V této etapě převzal také červený dres pro lídra celkového pořadí a udržet ho až do cíle se stalo hlavním cílem.

 V úterní etapě si poradil s útoky Maxima Van Gilse a Alexeje Lucenka a zůstal ve vedení. Jenže před poslední etapou s cílem na nejtěžším kopci celého závodu měl pouze pět sekund náskoku před Diegem Ulissim a Maurim Vansevenantem. A musel tvrdě bojovat, aby neztratil dres lídra v souboji s Belgičanem. "Bylo to hrozně těžké. Etapa byl relativně snadná, ale největším problémem pro mě bylo horko. Možná jsem ráno vypadal sebevědomě, ale ve skutečnosti jsem byl dost nervózní. Takové stoupání opravdu otestovalo mé limity. Šest kilometrů na 12 % - to je pro mě těžké. Jel jsem tak, abych si byl jistý, že ve stoupání šetřím síly. Dělal jsem všechno co nejefektivněji, abych ten dojezd zvládl. Ani nevíte, jak velká věc to pro mě je. Opravdu výjimečné. Před dvěma dny jsem získal své první profesionální vítězství a teď vyhrát celkové pořadí závodu s tak slavnými bývalými vítězi, je šílené. Dokázali jsme to!"

Movistar je nejstarším celkem na nejvyšší úrovni, existuje od roku 1980 a mezi legendy týmu patří Pedro Delgado, Miguel Indurain, Alex Zülle, Nairo Quintana a Alejandro Valverde, ještě nikdy se ve své 44leté historii nepodařilo posbírat pět vítězství do 15. února. Tým tak patří k nejúspěšnějším týmům začátku letošní sezóny, víc triumfů má pouze EF Education-EasyPost (8) a Intermarché-Circus-Wanty (6) a stejně mají dva z nejsilnějších týmů světa, UAE Emirates a Soudal Quick-Step.