Evenepoel odpadl z čelní skupiny v závěrečném stoupání 4. etapy, ale díky krátkému sjezdu se dokázal vrátit zpět a v Leukrbadu si dojel pro druhé místo na pásce a bonus 6 sekund. "Byla to Almeidova taktika," vtipkoval Evenepoel v cíli etapy. Joao Almeida je v profi cyklistice vyhlášený svým stylem závodění v kopcích, kdy nereaguje na útoky soupeřů a je vlastní tempo a často se vrací do boje o vítězství. "Momentálně nemůžu dělat nic jiného. Bojuju se změnami tempa. Ale vím, že dokážu udržet své vysoké tempo. Ve formě, v jaké jsem teď, je přežití jediná správná taktika," vysvětluje Belgičan. 

A zatím to funguje, Evenepoel v celkovém pořadí ztrácí 16 sekund na Felixe Galla a 14 sekund na Mattiase Skjelmoseho. V závěrečné časovce by měl oba porazit větším rozdílem, takže stále patří k favoritům na celkové vítězství. "Vlastně se mi docela daří. Skončil jsem tady druhý, pak čtvrtý a dnes opět druhý. I když samozřejmě nejsem v top formě. Ne jako na Giru nebo v Katalánsku."

Výjezdy na Furkapass, Oberalpass a hlavně Albulapass v 5. etapě by mohly celkovm pořadím ještě zamávat: "Jsou to tři dlouhá, vysoká stoupání. S formou, kterou mám teď, mi taková vyhovují nejvíc. Bude to úplně jiná trať než v minulých dvou dnech. Žádné nastupování, ale konstantní vysoké tempo."

"Když to rychle spočítám, Gall v úvodní časovce ztratil minutu a 10 sekund. V neděli se jede dvakrát delší trať. Takže pak se bavíme o dvou minutách a 20 sekundách. Ale samozřejmě nesmím ztratit už žádný čas. Nejlepší by samozřejmě bylo, kdybych ještě něco stáhnul," dodává Evenepoel.