Van der Poel zopakoval, že cross country na olympijských hrách v Tokiu jsou jeho největším cílem sezóny. Zúčastní se však i o měsíc dříve mistrovství světa ve stejné disciplíně v německém Albstadtu. 

Na rozdíl od loňského roku se mistrovství světa koná v Evropě, což mi usnadňuje rozhodování o účasti,“ řekl Mathieu a zažertoval, že loni se rozhodl pro nesprávné mistrovství světa, přičemž měl na mysli silniční v Yorkshiru, kde mu jak známo v závěru tak seklo, že odpadl z vedoucí skupiny a do cíle se "doploužil" na 43. místě.

Než se však začne soustředit na bajky, pojede bohatý jarní silniční program.

Tým obdržel pozvání k etapáku Kolem Katalánska, který se koná 23. do 29. března, což znamená, že Van der Poel bude chybět na E3 BinckBank Classic a Gent-Wevelgem (tým pozvánku obdržel). Potvrdil ale účast na řadě dalších dlážděných klasik, včetně Dwars door Vlaanderen a Tour of Flanders.  

Vedoucí týmu Philip Roodhoft potvrdil, že tým je na dobré cestě při zajišťování pozvánek na několik dalších jarních závodů: "Jsme přesvědčeni, že budeme moci začít na Strade Bianche a Milan-San Remo. Co se týče Amstel Gold Race, tak si musíme ještě promluvit s organizátorem závodu Leo Van Vlietem. Také jsme měli nadějný rozhovor s ASO ohledně účasti na Paris-Roubaix.“ 

Co se týče nejvýznamnějších posil, padla jména: Louis Vervaeke (Team Sunweb), Floris De Tier (Jumbo-Visma), Petr Vakoč (Deceuninck-QuickStep), Sacha Modolo (EF Education First) a Kristian Sbaragli (Israel Cycling Academy. 

Van der Poel uvedl, že posílení bylo nutné, protože tým se oproti předešlému roku zúčastní více podniků WorldTour: „Po mé fenomenální sezóně 2019 už budu mít méně prostoru pro překvapení, protože budeme pod detailním drobnohledem soupeřů a bude se od nás čekat, že budeme závody tvořit.“  

Van der Poel se aktuálně naplno věnuje cyklokrosové sezóně s cílem získat světový titul 2. února ve švýcarském Dübendorfu. 

Kromě dvou žen, nizozemské cyklokrosařky Ceylin del Carmen Alvarado (na snímku) a německé bajkerky Ronji Eibl, je na soupisce týmu 29 mužů. Oproti předešlým informacím budou nosit dres týmu i dva mladí belgičtí cyklokrosaři Ryan Cortjens (za pět dní mu bude 19 let) a Niels Vandeputte (19). 

Předpokládaný program MVDP:

Březen: 7. Strade Bianche, 11.-17. Tirreno-Adriatico, 21. Milan–San Remo, 23.-29. Kolem Katalánska

Duben: 1. Dwars door Vlaanderen, 5. Tour of Flanders, 12. Paris-Roubaix, 15. Brabantský šíp, 19. Amstel Gold Race, 22. Valónský šíp

Květen: Vybraný závod světového poháru v XCO (v úvahu připadá i Nové Město)

Červen: 28. MS v XCO

Červenec: 27. OH v XCO