Jen pro puntíkovaný dres si došel někdo jiný, ale zcela zaslouženě. Jonas Gregaard (Uno-X) totiž nenechal nic náhodě a také v poslední etapě okamžitě vyrazil do úniku. Na pomoc si vzal Alexandra Kristoffa (Uno-X), který ho dovezl pod první stoupání a poté si vystoupil. Gregaard stoupal sám, zatímco za ním se formoval velký únik. Vyhrál první vrchařskou prémii a nechal se dojet početnou skupinou uprchlíků. 

Vyhrál také následující dvě vrchařské prémie a pojistil si vítězství v soutěži o dres s červenýmu puntíky. Stačilo mu jen dojet do cíle, ani Tadej Pogačar (UAE Emirates) už ho nemohl ohrozit. A ani se o to nesnažil, měl totiž zcela jiné cíle. A ty se mu dařilo plnit. 70 kilometrů před cílem, se ve sjezdu rozpadl peloton, ale Pogačar byl vpředu a měl vše pod kontrolou. Naopak Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) a Simon Yates (Jayco AlUla) se museli dotahovat.

Náskok vedoucí skupiny před pelotonem nebyl velký a navíc se rychle zmenšovala. Z pelotonu proto 55 kilometrů před cílem vyrazil Wout Poels (Bahrain Victorious), rychle si dojel zbylé uprchlíky a převzal sólové vedení. V pelotonu pracoval tým UAE Emirates a držel Poelse na uzdě, Nizozemec měl maximálně 35 vteřin k dobru. Vyhrál rychlostní prémii 35 kilometrů před cílem a za ním svedli boj o zbylé bonusy David Gaudu a Pogačar. Jezdci Groupama-FDJ rozjeli spurt svému lídrovi, ale POgačar se nenechal zaskočit a připsal si 4 sekundy, na Francouze zbyly 2 sekundy.

Ve sjezdu před posledním stoupáním Col d'Èze byl Poels dostižen a bylo jasné, že se opět rozhodne mezi nejlepšími vrchaři. Felix Großschartner (UAE Emirates) udával tempo pro Pogačara a pomalu trhal soupeře z vedoucí skupiny. Jeho práci ukončil útok Simona Yatese. S Angličanem se udrželi jen Pogačar, Vingegaard a Gaudu. V tomto složení však skupina vydržel jen asi 400 metrů, poté zrychlil Pogačar a pokračoval sám. Soupeři se ani nesnažili reagovat, bylo to marné. 

Za mužem ve žlutém trikotu se sjeli Vingegaard, Gaudu, Yates a přidal se i Matteo Jorgenson (Movistar). Kvarteto spolupracovalo, ale nebylo to moc platné, Pogačarův náskok ve stoupání pomalu narůstal. Dostal se 50 sekund, do cíle zbýval pouze sjezd do Nice a závěrečná pasáž na promenádě. Pogačar ve sjezdu ztratil jen pár vteřin a v cílové rovince mohl v klidu slavit. Dojel si pro třetí etapové vítězství, žlutý dres, zelený dres a bílý dres.

Ve čtveřici za Pogačarem byl ve spurtu nejrychlejší Vingegaard před Gauduem, Yatesem a Jorgensonem. Ztratili 33 sekund, o dalších 10 sekund za nimi dojela další skupina vrchařů. Gaudu udržel druhé místo v konečném pořadí se ztrátou 53 sekund, Vingegaard skončil třetí, Yates čtvrtý a páté místo patří Ginu Mäderovi (Bahrain Victorious).

"Vždy bylo mým cílem a snem vyhrát Paříž-Nice. Jsem moc spokojený," řekl Pogačar po dojezdu. "Říká se, že útok je nejlepší obrana. Tyhle silnice opravdu znám, hodně tu trénuji. Přesně vím, jaké mám ve stoupáních nohy. Dneska mi to šlo opravdu dobře." Během prvních 13 závodních dnů si připsal už 9 vítězství. To bere dech. "Pokud už do konce sezóny nic nevyhraju, pořád to nebude špatné," dodal.