Tým před sezónou papírově oslabil. Odešel především výsledkově nejúspěšnější muž týmu v roce 2020 Adam Yates do Ineosu. Poprvé se cesty bratrů Yatesových rozdělily. Třetí nejlepší Jack Haig zamířil do Bahrainu. A odešel i sprinter Edoardo Affini do Jumbo-Visma. Z posil byl nejzajímavější příchod Michaela Matthewse.

Esteban Chaves v březnu vyhrál etapu a skončil celkově 6. na Okolo Katalánska, v dubnu dokončil na 9. místě Okolo Baskicka (na snímku).

Matthews se také stal v letošním roce z tohoto australského týmu nejpilnějším sběratel UCI bodů. Ovšem ani jednou nebyl první na pásce. Vítězství si tým připsal 9. Z toho 2 se udály v závodech nejvyšší kategorie: Esteban Chaves etapu na Katalánsku a Simon Yates etapu na Giru.

Giro d´Italia se také stalo pro BikeExchange nejúspěšnější Grand Tour tohoto roku, neboť Simon Yates kromě vyhrané etapy (na titulním snímku) dokončil celý etapák na 3. místě, když lepší byli jen Bernal (Ineos) a Caruso (Bahrain). Vše se podřídilo Yatesovi, takže žádný jiný byť jen dílčí úspěch se nekonal.

Simon Yates směřuje sólově k vítězství v 19. etapě Giro d´Italia s cílem v Alpe di Mera, kde byl o 11 sekund dříve něž Almeida a o 28 než Bernal.

Simon přijel i na Tour de France. Ale nikoli v roli jedničky. Nakonec se ani cíle nedočkal, když ve 13. etapě z průběžného 39. místa ze závodu odstoupil. Jelo se na Matthewse. Několikrát v desítce, jednou 2. a jednou 3., ale etapa nikoli. Celkově mu to dalo na 2. místo v soutěži o zelený dres za suverénním Cavendishem (Deceuninck). Na celkové pořadí tu byl Chaves. Stabilními výkony v druhé desítce se nakonec dostal na 13. příčku necelých 38 minut za vítězným Pogačarem (UAE).

I na Vueltě byl jedničkou Matthews. Ale ani tady se etapy nedočkal. Pouze dvě 3. místa a konečné 7. v bodovací soutěži za vítězným Jakobsenem (Deceuninck). A to bylo v podstatě vše.

Michael Matthews vyhrál v 1. etapě Tour de France spurt skupiny, která dorazila do cíle o 8 sekund později, než vítězný Alaphilippe.

Matthews se v průběhu celé sezóny sice výhry nedočkal, ale především 4. místo na Amstelu, 5. na Gent-Wevelgem a 6. na Milano-Sanremo (vše 1.UWT) ho dostaly na 29. pozici rankingu UCI.

Jen o dvě místa za ním dokončil sezónu Simon Yates. Úspěšný byl hlavně v etapových závodech, na které se soustředil. Kromě úspěchu na Giru vyhrál etapu a celkově Tour of the Alps (2.Pro), byl 9. v Katalánsku, které ovládl jeho bratr Adam, 10. na UAE Tour (2.UWT), které se stalo kořistí Pogačara, a na 4. místě dokončil chorvatský Cro Race (2.1), kde si navíc podmanil vrchařskou soutěž.

Simon Yates položil sólovým vítězstvím v 2. etapě Tour of the Alps základ po vítězství celkové.

Chaves, třetí nejúspěšnější muž týmu z pohledu UCI bodů, se po potížích v letech 2018-19 opět posunul svými výsledky zpět blíže k absolutní špičce. Nejlepšího výsledku dosáhl hned z jara, kdy na Okolo Katalánska vyhrál nejen etapu, ale i bodovací a vrchařskou soutěž a v konečném pořadí byl 6. K tomu přidal 9. v konečném pořadí Okolo Baskicka a 10. Okolo Švýcarska (oboje 2.UWT). Jednorázovek moc nejel, ale 8. místo z Valonského šípu v cílové stěně Mur de Huy za vítězným Alaphilippem je velmi slušné.

Etapovým, a nikoli neúspěšným jezdcem je i Lucas Hamilton, což dokázal především 4. místem na Paris-Nice a 8. na Okolo Romandie (oboje 2.UWT). Z ostatních umístění stojí za zmínku 6. místo Luky Durbridge na Benelux Tour (2.UWT), 6. místo Tanela Kangerta na Tour of Slovenia (2.Pro), vítězná rozhodující etapa, a tudíž i celkově Damiena Howsona na Okolo Maďarska (2.1) či 6. místo Roberta Stannarda na Brabantském šípu (1.UWT).

Damien Howson vítězí v nejtěžší etapě, a tím i celkově na Okolo Maďarska.

Pro nás coby české příznivce cyklistky je o trošku zajímavější jméno Nicka Schultze, který letos vyhrál etapu na Pustevnách a celkově skončil 4. na Sazka Tour. Nicka tým používal jako pomocníka na Giru i Vueltě, ale dával mu šanci na vlastní výsledek v etapových závodech nižší kategorie. Takže kromě Sazka Tour se prosadil i na Tour of the Alps (10.) a především na Coppi e Bartali (2.1), kde dojel v etapách 3x 3. a tato příčka mu patřila i celkově za vítězným Jonasem Vingegaardem z Jumbo-Visma.

Tým nepatří k nejbohatším, takže před další sezónou spíše papírově znovu oslabil. Odchází mj. Stannard do Alpecin-Fenix, ale hlavně Chaves do EF Education. Nahrazují je 4 zatím neznámí mladíci, dále americký šampion v časovce, ovšem především ceněný domestik Craddock, jenž opouští EF Education, takže jedinou posilou na výsledky se jeví 24letý Matteo Sobrero, což je také aktuální šampion v časovce, v jeho případě italský, který přichází z Astany.

Nick Schultz projel jako první cílem 2. etapy Sazka Tour s cílem na Pustevnách.