Před sezónou tým oslabil o 8 jezdců, 6 z nich odešlo do týmů World. Nejcitelnější byly odchody Michaela Woodse a Sepa Vanmarcka do Israel Start-Up Nation a Daniela Martíneze do Ineos Grenadiers. Nahradila je osmička jiných, ale jen dva z úrovně World. Nejvíc se vyplatil příchod Michaela Valgrena (NTT) a zvláště s důrazem na perspektivu i Simona Carra (Delko).

Rigoberto Urán ovládl předposlední etapu Tour de Suisse, která měla podobu horské časovky, když druhého Alaphilippa porazil na 23 km o 40 sekund.

Tým se mohl v letošní sezóně opřít o výkony většího počtu jezdců. Kromě Urána, Corta a Valgrena to byli ještě Powless, Carthy, Higuita, Bissegger, ale i Guerreiro a Bettiol a koneckonců i mladý Carr.

Na Giro d´Italia přijeli s jedničkou Hugh Carthym a ten 8. místem v konečné klasifikaci nezklamal, když ještě po 16. etapě do Cortiny d´Ampezzo byl průběžně na 3. pozici. A když připočteme vítěznou 18. etapu Bettiola, jde o velmi slušný účet.

Alberto Bettiol si dojel sólově pro vítězství v 18. etapě Giro d´Italia s cílem ve Stradelle, kdy na posledních 35 km bylo potřeba překonat čtyři středně náročná stoupání.

S ještě silnější sestavou dorazili na Tour de France. Jedničkou byl Rigo Urán. Po 16. etapě se nacházel na 2. místě průběžné klasifikace. Jenže v 18. horské etapě do Luz Ardiden klesl ze 4. na 10. místo a to už mu také zůstalo. V etapách se ale neprosadili. Nejlépe si vedl Magnus Cort, když dojel v 7. etapě 3.

Vyvrcholení snažení cyklistů EF Education na Grand Tours se dostavilo na Vuelta a Espaňa. Nikoli však v podobě umístění v první desítce, jako tomu bylo na Giru a Tour, ale v počtu získaných etap. Jedničkou na pořadí byl Carthy, ale konečná pro něj nastala už v 7. etapě. O vše se tak postaral ve skvostné formě jedoucí 28letý Dán Magnus Cort.

V 6. etapě Vuelty vyzrál Magnus Cort i na Primože Roglič a Andreu Bagioliho.

V 6. etapě porazil v přímém souboji v dojezdu na kratší cílový kopec Rogliče, ve 12. etapě ovládl koncovku 40členné skupiny, v níž chyběli čistokrevní sprinteři, ale nechyběli např. Matthews a Trentin, aby hattrick dovršil v 19. etapě, když se prosadil s významnou pomocí Lawsona Craddocka ze 7členné odjeté skupiny. K tomu přidal ještě 3. místo ve 4. etapě a 2. v závěrečné časovce za Rogličem. V bodovačce mu to dalo na 3. příčku.

Ve 12. etapě Vuelty byli Magnusu Cortovi největšími soupeři Andrea Bagioli a Michael Matthews.

Jezdci EF zaznamenali také dílčí úspěchy na dalších významných etapových závodech. Nejvýše na 2. příčku za vítězným Carapazem se prosadil Rigoberto Urán na Okolo Švýcarska, kam se posunul vítězstvím v předposlední etapě časovce jednotlivců. 5. místa přinesli do společné pokladny Powless z UAE Tour a Carthy z Tour of the Alps, kde ho na 8. místě jistil Guerreiro. Stejné místo, tzn. 8. v konečné klasifikaci získal Carthy na Okolo Katalánska.

Co se jednotlivých etap týče, nejlepší jsou dvě vítězné časovky Bisseggera na Paris-Nice a Benelux Tour a 2. místo v časovce na UAE Tour, krom toho vyhrál i klasickou 4. etapu na Tour de Suisse. Carthy přidal 5. etapu na Burgosu a Van den Berg 7. etapu na Okolo Polska.

V 19. etapě Vuelty dokonal Magnus Cort hattrick, když na další místa odsunul Simmonse a Bagioliho.

jednorázových závodů zaslouží největší pozornost vítězství Powlesse na San Sebastianu, jakož i 3. místo Valgrena v hromadném závodě na mistrovství světa, kde o dvě místa za ním dokončil Powless.

Pro následující sezónu dochází v týmu k početným změnám, nejdůležitější se jeví odchod Sergio Higuity do Bora-hansgrohe. Naopak z nových tváří vyniká příchod Estebana Chavese z BikeExchange, důležitou posilou by mohl být i Odd Christian Eiking z Intermarché.

Stefan Bissegger byl nejlepší ze čtyřčlenného úniku ve 4. etapě Tour de Suisse.

Zajímavým nováčkem je 25letý Brit James Shaw, který to před několika lety zkoušel v dresu Lotto Soudal, ale dobrovolně odešel ze světa špičkové cyklistiky, protože došel k závěru, že to pro něj není dostatečně svobodný svět. Takže si začal cyklistiku užívat na nižší úrovni, naposledy v britském kontinentálním Ribble Weldtite, v jehož dresu se letos potkal s cyklisty Tufo Pardus Prostějov na Tour of Estonia.

Jelikož však svůj talent nedokázal zapřít, což letos dokázal 5. místy na Tour of Slovenia a Tour of Norway a 14. na Tour of Britain (vše 2.Pro), a možná i přehodnotil svůj poměr ke světu World Tour, měli bychom ho následující dva roky vídat v růžovém dresu EF Education.

Neilson Powless byl nejlepší ze čtveřice uprchlíků při klasice San Sebastian, když ve spurtu jen těsně předčil Mohoriče a Honorého.