Aktivně si dnes počínali jezdci Cofidisu. 50 km před cílem jel na čele osamocen Simon Geschke s náskokem 1 minuty a za ním se vydal z početné hlavní skupiny týmový kolega Jesus Herrada. Jenomže týmy Movistaru a Israele tuhle dvojici daleko odjet nenechaly, takže po sjezdu z prvního kopce bylo vše pohromadě.

Jenomže hned poté se najelo do dalšího těžkého stoupání a hned na jeho počátku se oddělila 15členná skupina. V ní měl Movistar dostatek lidí, aby mohl útočit na Woodse jedoucího ve žlutém dresu. Takže když 30 km před cílem zrychlil Ivan Sosa, musel Michael Woods s Valverdem na zadním kole reagovat.

Následného taktizování využil drobounký Ekvadorec Cepeda z Androni k samostatné akci. 3 km pod vrcholem prostředního kopce ho ale dojela zhruba 15členná skupina, v níž na špici pracovali tři jezdci Movistaru. K vidění tu byly ale i čtyři dresy Cofidisu. Nechyběl ani průběžný lídr, který tu měl i týmového kolegu Fuglsanga. Skupina se ve sjezdu rozrostla na 30 lidí. Mohlo začít finále na posledním 8km kopci s průměrným sklonem 7,4%.

Stoupání začalo ukrutnou stěnou, takže se skupina začala okamžitě drobit. Movistar však čelo závodu stále neopouštěl. Do doby, než je vystřídal Fuglsang, který si na zadním kole vezl dalších 13 soupeřů a svého lídra. Po třech lidech tu měl Movistar i Cofidis. Fuglsang vysokým a pravidelným tempem mírně redukoval skupinu a komplikoval Movistaru snahu útočit na Woodse.

Ten 7 km před cílem atakoval sám a s ním dokázali odjet pouze Sosa a Valverde. Woods svůj útok o chvíli později zopakoval, oba jezdci Movistaru ale dokázali držet krok a ve chvíli, kdy polevil, byl Valverde schopen s ním cosi komunikovat a přitom se "dobře bavit"! Tak jo, Woods za to vzal do třetice. Byly to dlouhé nástupy ze sedla v prudkém sklonu silnice, ale ani napotřetí své soupeře nesetřásl.

Kdykoli s útokem skončil, přišel na řadu Sosa s pravidelným tempem. Závěr stoupání ve sklonu polevil, takže nastalo v čelní skupině příměří. Ovšem Sosa dřel do úmoru, aby pro svého lídra najel co nejvíc vteřin před zítřejší časovkou.

Spurt se odehrál v mírnějším sjezdu a Valverde si s tím poradil bez potíží.

Zítřejší 16 km dlouhá zvlněná časovka, co se týče konečného pořadí, bude už jen o dvou mužích. Woods má před ní na Valverdeho náskok 10 vteřin, ovšem tuhle specializaci má hodně špatnou. Uvidíme.