Před letošní sezónou došlo v týmu k obměně devíti jezdců. Ale ani odchody, ani příchody tým nějak zásadně neoslabily ani neposílily.

Druhou sezónu si tu kroutily hvězdy Elia Viviani či Guillaume Martin. Naopak Christophe Laporte za sedm let věrnosti tomuto týmu postupně vyrostl ve špičkového cyklistu, takže poslední sezóna byla jeho nejlepší. Což neušlo pozornosti špičkových týmů.

Tým si v letošním roce připsal celkem 14 prvenství. Ovšem pouze jedno v nejvyšší kategorii, jímž byla vítězná etapa na Giru, a dvě v kategorii Pro. O 11 ze 14 výher se postarali pouze dva borci: Viviani vyhrál 7 a Laporte 4 závody. 

Elia Viviani dosáhl na Giru dvakrát na 3. místo. Ve 3. etapě mu pódium těsně uteklo, když peloton nedokázal sjet Van der Hoorna a na pásce byli lepší jak Cimolai, tak Sagan.

Na Giro d´Italia dorazil tým se čtyřmi Italy a jedničkou Eliou Vivianim. Ale pouze dvě 3. místa v hromadných dojezdech těžko někoho uspokojily. V 18. etapě se z úspěšného úniku prosadil na 2. místo za vítězným Bettiolem Simone Consonni. To se ale nemohlo vyrovnat Victoru Lafayovi, kterému se podařil husarský kousek, když si dojel taktéž z úniku, kterému favorité dovolili značný náskok, v 8. etapě sólově pro velké vítězství.

Francouzský tým dorazil na Tour de France se čtyřmi Francouzi a ve zcela jiné sestavě. Jedničkou byl Guillaume Martin, jenž měl usilovat o celkové pořadí, a 8. místem nezklamal. Byl tu i Laporte, ale podařil se mu jen jeden menší dílčí úspěch, to když se v 19. etapě ukázal jako nejlepší ze skupiny stíhačů vítězného Mohoriče.

Na Vuelta a Espaňa byli nominováni tři Španělé a v roli jedničky opět Martin. Ten zopakoval umístění v první desítce (9.), když od 11. do 16. etapy držel průběžné 2. místo. K dílčím úspěchům lze počítat 2. místo Jesúse Herrady ve 14. etapě, který byl lepší ze dvojice pronásledovatelů vítězného Bardeta při 14km cílovém výjezdu na Pico Villuercas. A také počínání letošního nováčka v týmu, 25letého Rémy Rochase, který dokončil Vueltu na celkovém 15. místě jako 4. nejlepší mladý jezdec.

Guillaume Martin dojel v těžké horské etapě Vuelty do Lagos de Covadonga hned za Janem Hirtem na 15. místě a v průběžném pořadí klesl z 2. na 5. místo.

Vivianiho místo Vuelty poslal tým na dva menší etapáky. Na jedničkovém Tour Poitou sice vyhrál dvě etapy, na Benelux Tour (2.UWT) se ale vůbec neprosadil. Jeho sezónní bilance 7 vítězství na závodech nižší kategorie je sice o dost lepší než v předešlém roce, kdy nevyhrál vůbec nic, ale chybějící vítězství na nejvýznamnějších závodech Eliu určitě neuspokojilo. To je věc, kterou by chtěl v následující sezóně v novém týmu zásadně změnit.

Christophe Lapporte se sice nijak výrazně neprosadil na Tour, ale na 27. místo v žěbříčku UCI se nějak dostat musel. V sezóně vyhrál 4 závody. Nejcennější je vítězství na Grand Prix de Walonie (1.Pro). Z jednorázových závodů kategorie World dopadl nejlépe na Dwaars door Vlaanderen, když byl nejlepší z početné stíhací skupiny za vítězným Van Baarlem. Počítá se i 2. místo v 8. etapě Paris-Nice a 6. místo na Paris-Roubaix.

Guillaume Martin se ještě před umístěními do top ten na dvou Grand Tours dostal na 6. příčku v konečném pořadí Paris-Nice (2.UWT).

A Victor Lafay dokázal 3. místem v celkovém pořadí na Arctic Race (2.Pro) a 4. Okolo Valencie (2.Pro), že jeho vítězná etapa na Giru nebyla jen náhodným výstřelem do tmy.

Christophe Laporte při Dwaars door Vlaanderen

Pro příští sezónu tým opouští 10 lidí a mezi nimi i dva nejčilejší sběratelé UCI bodů: Viviani jde do Ineosu a Laporte do Jumbo-Visma. Nahrazuje je jedenáctka, která by měla kvalitním množstvím nahradit špičkovou, ale početně omezenou odcházející kvalitu.

Z Astany totiž přichází vrchař a jezdec na celkové pořadí etapáků Ion Izagirre, velmi dobří sprinteři, kteří dokáží přejet i méně náročné kopce Coquard (B&B) a Cimolai (Israel), mj. 2. v bodovací soutěži na letošním Giru, dále Walscheid (Qhubeka), který v sobě spojuje víc než nadstandardní kombinaci sprintera, klasikáře a časovkáře, také skvělý časovkář Thomas (Groupama) a ceněný univerzál Villela (Movistar).

Rémy Rochas přišel letos do týmu z druhodivizního Delko. Ještě loni v jeho sestavě dokončil na 4. místě Sibiu Tour (2.1). V tomto ročníku ovládl v Rumunsku soutěž týmů Elkov Kasper a jako nejlepší z Čechů se umístil na 12. místě celkově a 2. v kategorii U23 Petr Kelemen, tehdy v dresu development týmu CCC.

Victor Lafay zajistil Cofidisu nejcennější úspěch sezóny v podobě vítězné etapy na Giru.