„Trochu mě bolí koleno, ale nemyslím si, že je něco zlomené, jen trochu moje morálka," smál se Cavendish v týmovém videu natočeném ve středu večer. „Byl jsem v perfektní pozici, nastoupil jsem do sprintu, ale moje zadní kolo bylo na bílé čáře, a když jsem zrychlil, kolo podklouzlo. A co se dělo potom, no…" 

Potom se Cavendish pokusil zařadit do závětří za sprintujícími soupeři, chtěl dojet co nejlépe, ačkoliv na vítězství už šanci neměl. Udělal pohyb doprava, když v tom se Alberto Dainese před ním vydal doleva, zkřížil Britovi cestu a Cavendish neměl šanci se vyhnout kontaktu. Zavadil o Italovo zadní kolo a letěl směrem k pravé bariéře. Tam se opřel o Filippa Fiorelliho a odrazil se na druhou stranu. Do cíle doklouzal na pátém místě, po relegaci Daineseho skončil dokonce čtvrtý. 

„To je sprint," krčí rameny. „Alberto mi volal a já jen doufám, že všichni ostatní, kdo spadli, jsou také v pořádku. Uff, zkusím to znovu a gratuluji Kadenu Grovesovi,“ dodal Cavendish. 

Na zemi skončili David Dekker, Andrea Vendrame a Mirco Maestri. Vendrameho odvezli zdravotníci na nosítkách, ale večer už byl v týmovém hotelu a léčil zranění. Naštěstí jsem si nic nezlomil. Dnes večer uděláme s lékaři vše potřebné a doufám, že zítra budu na startu. To je můj cíl v dalších hodinách. Zlomilo by mi to srdce, kdybych musel Giro d'Italia opustit, říkal ve středu večer. 

Maestri také prostřednictvím svého týmu hlásil, že je zcela v pořádku a připraven na další etapu. Na kole z cíle odjel i Dekker. Fiorelli jako zázrakem nespadl, bariéra ho podržela. Ruku si však zranil, přesto by měl nastoupit do další etapy. 

6. etapa Giro d'Italia by měla být také deštivá, i když o něco méně. Start i cíl je v Neapoli, na jihoitalských silnicích to za deště klouže, navíc silnice v Neapoli rozhodně nepatří k nejlepším. Bylo by divu, kdyby nikdo nespadl.