STRAVA, jak je známo většině cyklistů, zaznamenává v mapové podobě trasu, kilometry, výškové metry, časové přehledy, přehledy dle druhu aktivity, časové přehledy dle tzv. segmentů, tzn. vybraných úseků jak vašich časů, tak ostatních uživatelů, každý si může vytvořit vlastní segmenty. Lze sledovat přehledy o tepové frekvenci a wattových výkonech. Dokonce i to, kdo v ten samý den se pohyboval na nebo kolem vaší trasy. Vše i v grafické, resp. mapové podobě. Máme možnost vkládat fotky. Můžeme sledovat akivity i ostatní cyklisty dle vlastního výběru, kdo si přeje, tak pouze  na základě jeho svolení atd. atd. 

My problémy s parkováním nemáme! Kompjútr do kapsy a hurá na pizzu.

Aplikaci lze propojit s jinými nástroji měření a zaznamenávání aktivit, jako například Garmin Connect apod. V tomto směru je nejpoužívanějším "přístrojem" Garmin Edge 530, před Edge 830 a Wahoo Elemnt Roam. 

Jelikož uživatel může zaznamenávat i konkrétní bicykly, na nichž aktivitu provozuje, má STRAVA přehled o používání druhů kol ve světovém měřítku. 

Z pohledu meziročních údajů byla v roce 2019  nejrychleji rostoucími kola určená do terénu, ať už gravely, tak mountain biky: na čele je gravel Trek Checkpoint, následuje Orbea OIZ určená pro cross country, a dále Canyon Neuron (MTB), Orbea Terra (gravel) a Trek Marlin (MTB). 

Pokud jde o nejrychlejší kategorii bicyklů, vládnou samozřejmě časovkářská a triatlonová kola. Nejsvižnější údaje jsou u Speedmaxu od Canyonu, následuje Cervelo P5, Trek Speed ​​Concept a Specialized Shiv. 

Nejdelší průměrná délka jízdy je zaznamenána samozřejmě u klasických silniček: vede Colnago C64 těsně před Bianchi Specialissima, Trek Emonda SLR, Pinarello Dogma F10 a Specialized S-Works Tarmac. 

Tak holky, kam dneska? A pozor: odstartovat komp, ať máme přehled.

Celkem v roce 2019 najeli cyklisté registrovaní ve STRAVA 9 miliard kilometrů a překonali 90 biliónů výškových metrů. 

Z toho bylo 507 miliónů kilometrů označeno jako „dojíždějící“, tzn. přesunující se za prací a aktivitami na kole namísto auta. Dojíždějící tak ušetřili víc jak 140 tisíc tun CO2. A to se dá předpokládat, že ne všichni tyto „dojíždějící“ jízdy speciálně označují, takže ve skutečnosti jich bude ještě víc. 

Mimořádně silný je tento jev v Dánsku. Porovnejte s úspěšností dánských cyklistů ve světové cyklistice! 

Ze všech aktivit uživatelů STRAVA lze vypočítat průměrnou vzdálenost ujetou běhěm jedné aktivity: 26 km, průměrné nastoupené metry: 200 a průměrnou dobu trvání jízdy: 1:18:48 hod. 

Jak jste na tom vy?

A po práci legraci ...