Protože na celkové vítězství v tour tady nemáme čistokrevného vrchaře, snažíme se bojovat v etapách. Dnes to bylo hodně zvlněné a nastoupali jsme přes 2000 metrů. Kopce byly hlavně na začátku a závodilo se v docela vysokém tempu. Ujela sice skupina, ve stoupáních ji ale svižně jedoucí peloton dojel,“ řekl k průběhu etapy Dominik Neuman.

V závěrečných okruzích s krátkými výjezdy byla taktika Elkov Kasper postavena na útocích Adama Ťoupalíka a Michaela Boroše, Neuman se šetřil na finiš. „Dost se tam závodilo, pole se roztrhalo, ale 3 kilometry před cílem se spojilo. Před spurtem mi to perfektně připravili Matěj Zahálka s Borošem, kteří mě dovezli do poslední zatáčky, kde začal sprintovat Francouz Noa Isidore. Já jsem jel za ním, snažil se ho nasát a na cílové pásce přeskočit, ale o kousek to nevyšlo. Byl to hodně rychlý spurt a chyběl mi jen kousek. Je z toho 2. místo. Mohlo to skončit vítězstvím, ale v této konkurenci je to super. Ve dvou etapách jsme byli druzí, takže se zatím skvěle daří to, pro co jsme sem přijeli,“ pokračoval český cyklista. 

Před víkendovými horskými etapami čeká na cyklisty v pátek mírně zvlněných 146 kilometrů. „Neděle bude masakr, protože bychom měli nastoupat 5000 metrů. Zítra pojedeme spíše po rovině, takže by to měl být opět sprinterský den. Chtěl bych to zase zkusit a třeba se nám tady povede vybojovat ještě další pódiové umístění,“ dodal Dominik Neuman.