Do sezóny naskočí pravděpodobně v únoru v Evropě. Na Tour ho letos neuvidíme. Tam by měl být lídrem Richie Porte. Cíle Bauke Mollemy nejsou ještě přesně dohodnuty, ale pravděpodobné je buď Giro nebo Tour.

 „V dnešní cyklistice není možné připravit se špičkově na tři vrcholy ve stejném roce,“ objasnil týmový manažer Luca Guercilena. 

Pro klasiky a jednodenní závody má Trek-Segafredo k dispozici mistra světa Madse Pedersena, Jasper Stuyvena, Toma Skujinse a Edwarda Theunse. 

Trek-Segafredo bude mít prosincové soustředění na Sicílii a v lednu se budou připravovat na Mallorce. Na konci ledna pak pojede Nibali trénovat do vysoké nadmořské výšky. 

Guercilena již postavil kolem Nibaliho skupinu jezdců, kteří budou mít podobný závodní program. Patří k nim Giulio Ciccone, Gianluca Brambilla, Nicola Conci a Antonio Nibali. Nově příchozí Kenny Elissonde by mohl být také součástí skupiny připravující se na Giro d'Italia.

"Vincenzo je rozený lídr, přišel k nám, aby dosáhl významných vítězství. Navíc mladí jezdci se od něj mohou učit, jak je schopen se zaměřit na detail a cíl. Pokusíme se mu v tom pomoci,“ uzavřel Luca Guercilena.