Vincenzo Nibali nadchl svým výkonem všechny fanoušky cyklistiky. Byl to skvělý zážitek. Nibali dosáhl mimořádně cenného historického výsledku, protože je teprve čtvrtým cyklistou, který vyhrál všechny tři závody Grand Tours a také aspoň dvě různé monumentální klasiky. Před ním se to podařilo Felice Gimondimu, Eddy Merckxovi a Bernardu Hinaultovi. Poprvé od let 1991 a 1992 někdo dokázal vyhrát Kolem Lombardie a Milán - Sanremo ihned po sobě. Naposledy byl tím úspěšným Sean Kelly. 

Nibali také prodloužil svou výjimečnou sérii úspěchů. Od roku 2013 pokaždé vyhrál aspoň jeden monument, nebo třítýdenní závod. Šest let za sebou tedy sbírá nejcennější vítězství. A navíc to dělá stylem, který je hodný obdivu. Nibali je nejúspěšnějším cyklistou posledních let. Schopnost kombinovat třítýdenní etapové závody a monumentální klasiky je nejcennější vlastností v silniční cyklistice. Je to umění velkých šampionů. 

Vincenzo Nibali na Poggiu dostal od soupeřů příležitost a tak se jí chopil a vyšlo to, podívejte se na jeho spanilou jízdu.

Ve fotogalerii pár momentek od Stefana Sirottiho:

loading...

Foto Sirotti