21letá česká cyklistka Nikola Nosková udělala významný krok ve své kariéře a podepsala smlouvu s jedním z nejlepších profesionálních týmů v kategorii žen. V Cervélo Bigla se potká s hvězdami Ashleigh Moolman a Lottou Lepistö. 

Podle Thomase Campany, manažera týmu Cervélo Bigla, je základem týmu výchova mladých nadějných cyklistek a proto se Nosková do sestavy perfektně hodí. Campana dříve řídil celek Cervélo Test Team v profesionální mužské cyklistice. V týmu působí a nově prodloužila smlouvu mimořádně talentovaná vrchařka Cecilie Uttrup Ludwig. Spolu s Noskovou tak budou tvořit velmi nadějnou dvojici pro celkové pořadí velkých etapových závodů. 

"Nikolu jsme sledovali dva roky. Svedla těžký souboj s Cecilií o bílý dres na loňském Giro d´Italia a byla úžasná. Vždy jsme chtěli, aby se k nám přidala, protože je to pro nás velká příležitost s ní pracovat při jejím potenciálu. Chceme, aby se rozvíjela v časovkách a v jízdě v kopcích a přesně to chce i ona, takže je to dokonalá shoda," dodal Campana. 

Rozvoj kariéry na silnici je Nikolu Noskovou nejdůležitější, proto se rozhodla odejít do Cervélo Bigla. "Rozhodla jsem se pro tento tým, protože věřím, že je to další krok v mojí kariéře. Mysím, že jsem velmi dobrá v kopcích a zjistila jsem, že tady se ještě můžu zlepšit. Mými dlouhodobými cíli jsou Olympijské hry a Mistrovství světa a Cervélo Bigla má na velkých závodech výborné výsledky. Ráda bych se zaměřila na žebříček mladých cyklistek v sérii WorldTour a taky chci pomoci týmu v celkovém pořadí na velkých závodech," řekl k přestupu a ambicím Nikola Nosková. 

Na celkové pořadí velkých závodů jezdí v Cervélo Bigla Jihoafričanka Ashleigh Moolman. Zkušená vrchařka je vítězkou mnoha významných závodů a letos obsadila druhé místo na Giro d´Italia. Na celkové pořadí a kopce se specializuje i Dánka Cecilie Uttrup Ludwig. Dojela čtvrtá na La Course by Le Tour de France, hned za Ashleigh Moolman, když většinu závodu strávila v úniku.

Na rovinaté závody, spurty a klasiky se specializuje finská mistryně Lotta Lepistö. Loni vyhrála tři velké jednorázové závody Dwars door Vlaanderen, Gent - Wevelgem a Crescent Vargarda. vyhrála také etapu Giro d´Italia a v roce 2016 získala bronz na Mistrovství světa v Kataru. Avšak od příští sezóny bude jezdit za nově založený celek Trek a z Cervélo Bigla odchází.  

Foto Josef Vaishar/Cycling.photography