Takové výsledky jsme ani nečekali, Nikola Nosková se na probíhajícím Mistrovství Evropy postarala o první medaili a všechny nás překvapila. 

Nebylo to dobré jaro a začátek roku pro Nikolu Noskovou. Vracelo se zranění z cyklokrosové sezóny, možná i celkové přetažení schopností mladé cyklistky. Nechtěla se rozloučit s cyklokrosovou kariérou, ale je nutné, aby si stanovila priority.  

Při Mistrovství republiky v Plzni už ukazovala, že její forma roste, ale smůla ji provázela dál. Spadla při časovce, prohrála souboj o silniční titul s Jarmilou Machačovou. Ale doufáme, že její čas přichází v druhé polovině sezóny. Evropskou časovku zvládla výborně, čeká ji ještě náročný okruh Mistrovství Evropy ve Zlíně a také těžké tratě světového šampionátu v Innsbrucku a mezi tím pochopitelně další světové závody v barvách svého týmu.


Markéta Hájková

V prvním závodě ME si vedly dobře i juniorky a byly vzácně vyrovnané, bohužel jim nevyšlo TOP 10, ale můžeme být spokojeni. Jak s dvanáctým místem Markéty Hájkové, tak i s třináctým místem jen o čtyři desetiny pomalejší Veroniky Jandové. Juniorky předvedly dobrý výkon i výsledek na těžké trati.

Veronika Jandová


A o to nejlepší se postarala Nikola Nosková, startovala v začátku startovního pole a na pomyslném trůnu si odseděla většinu závodu. Sesadila jí až vítězná Nizozemka Aafke Soet a jen o pár vteřin druhá německá reprezentantka Lisa Klein. 

Také Tereza Korvasová, druhá z našich reprezentantek, si nevedla špatně, skončila v první polovině startovního pole na 14. příčce. Děvčata první den pozvedla náladu v reprezentačním výběru, jak si povedou dnes chlapci?

Nikola Nosková v těžké pasáži stoupání do Kohoutovic

Foto Jan Brychta/svetcyklistiky.cz