Giacomo Nizzolo vítězí na profesionální úrovni už od roku 2011, ale nikdy nepatřil mezi prvotřídní sprintery, dosud nevyhrál ani jednu etapu na Grand Tour a na úrovni WorldTour uspěl zatím jen třikrát. V loňské sezóně však udělal své nejlepší výsledky, vyhrál etapy Tour Down Under a Paříž - Nice a získal italský a evropský titul. A také dostal příležitost vést tým Qhubeka Assos. A protože v jihoafrické sestavě vlastně nemá konkurenci, může si vybírat závodní program. 

Evropský šampion začne 3. února na Etoile de Bességes, poté se přesune na Clasica de Almeria (14. 2.) a na UAE Tour (od 21. 2.). Poté ho čeká návrat na Paříž - Nice a jarní klasiky. Milán - Sanremo je velký cíl, ale objeví se i na dlážděných jednorázovkách.  „Nebudu startovat na všech, ale určitě chci jet Gent - Wevelgem," říká Nizzolo a zmiňuje závod, který často končí hromadným dojezdem a sprinteři zde mohou zvítězit.  „Možná pojedu také Kolem Flander a Paříž - Roubaix.“

 „Chtěl bych hned na začátku sezóny uspět na Sanremu a být dobrý na belgických klasikách vhodných pro sprintery. Chci se otestovat třeba na Paříž - Roubaix nebo na jiných dlážděných závodech. Myslím si, že Flandry jsou pro mě příliš tvrdé." 

Nizzolo jako Ital doufá, že bude zářit na Giro d'Italia. „Rád bych ukázal ten evropský dres v mé domovské zemi.“ V letech 2015 a 2016 vyhrál na Giru bodovací soutěž, ale jediné vítězství v etapě mu bylo odebráno kvůli nebezpečnému sprintu. Cíl proto může mít jen jediný - vyhrát etapu v dresu evropského mistra a jako současný italský šampion. To by mohl být vrchol jeho kariéry a také nejlepší výsledek sezóny pro tým Qhubeka Assos.    

Dříve přitom zmiňoval také možnost startu na Tour de France. „Nejradši bych se představil na Giru, ale vím, že pro tým je důležitá Tour de France. Myslím, že bych mohl skvěle objet oba závody," dodává sebevědomý Nizzolo. V týmu Qhubeka Assos nemůže spoléhat na velkou podporu v hromadných dojezdech, ale s tím se dokázal srovnat už loni v NTT. Africký tým do sprintů posílil, přišli Matteo Pelucchi, Lasse Norman Hansen, Harry Tanfield a Kilian Frankiny, kteří by mohli Nizzolovi pomoci na rovinách a před spurtem, jenže to v konkurenci silnějších týmů nebude snadné.        

Nizzolovi hrozí, že si jako hvězda týmu vybere nejprestižnější a nejtěžší závody a v náročné konkurenci ukončí sezónu bez úspěchu. Nejde jen o jeden velký úspěch, vítězství musí získat víc, i na menších závodech, aby pomohl svému celku přežít. Zvládne to?