Druhý závodní den cyklisty zavedl zcela netradičně a vůbec poprvé do Třebívlic. Během pátku musí jezdci absolvovat dvě závodní prověrky. Nejprve dopolední časovku jednotlivců, odpoledne závod z Roudnice do Štětí. Právě do Třebívlic k oblíbené „Švestkové dráze“ byl souboj s chronometrem letos přesunut. Zcela novou téměř devítikilometrovou trať nejrychleji doslova zaletěl norský závodník a průběžný lídr celkové klasifikace Jørgen Nordhagen, který na ni potřeboval jen lehce přes deset a půl minuty. Na své konto si tak připsal druhé vítězství ze dvou možných. „Uvidíme, jestli jsem nejsilnější muž letošního pelotonu. Vše teprve začíná, ale věřím, že jsem v dobré formě a žlutý trikot se mi podaří udržet. Těžké etapy jsou před námi, ale já věřím, že se tenhle sen stane skutečností,“ pronesl v cíli Jorgen Nordhagen poté, co mu trikot vedoucího závodníka oblékl někdejší vítěz velkého Závodu míru Jan Smolík.

Seveřan za sebou, stejně jako v předchozím dnu, nechal opět druhého Američana Andrew Augusta, který za vítězem zaostal o jedenáct vteřina. Další dvě ztratil bronzový Holanďan Mees Vlot. Nejlepší z českých reprezentantů dojel ve třináctém čase Pavel Šumpík, který zaostal o necelou půlminutu. Potlučený terezínský odchovanec Štěpán Zahálka byl s minutovým mankem na vítěze čtyřiasedmdesátý.

Průběžné vedení si „upevnil“ Nordhagen. Druhý August na něj ale ztrácí pouhých patnáct vteřin, třičtvrtě minuty pak třetí Holanďan Vlot. Nejlepší z domácích je dvanáctý Pavel Šumpík.

V odpoledních hodinách na peloton čeká druhá půl etapa. Na programu je od 16 hodin šedesátikilometrový rovinatý závod z Roudnice nad Labem do Štětí. Na trase je jedna sprinterská prémie v Hoštce.