Pidcock napodobil Tadeje Pogačara z loňského ročníku, stejně jako Slovinec zaútočil velmi daleko před cílem. Pogačar jel celý únik sám, Pidcock měl podporu dalších uprchlíků, ovšem jeho výkon nebyl o nic horší. Rozhodující únik vyprovokoval Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost), který na Monte Sante Marie ujel s Andreou Bagiolim (Soudal Quick-Step) a Pidcock vycítil šanci, ačkoliv útok takto daleko před koncem neplánoval. "Opravdu nebylo v plánu jet tak dlouhé sólo, ale věděl jsem, že Monte Sante Marie je rozhodujícím bodem závodu. Ve sjezdu se mi podařilo vytvořit si náskok," řekl v cíli. 

V dlouhém úniku už zbyli pouze Sven Bystrom (Intermarché-Circus-Wanty) a Alessandro De Marchi (Jayco AlUla). Pidcock ujel dvojici Italů ve sjezdu 49 kilometrů před cílem. Z hlavní skupiny útočil maďarský mistr Attila Valter (Jumbo-Visma) a dojel si Bettiola a Bagioliho. Největší favoritů Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step) a Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck). 

Pidcock dostihl vedoucí duo 42,5 km před cílem. Soupeři za ním se posjížděli a do protiútoku vyrazil Van der Poel, ale neměl svůj den, k Pidcockovi se nepřiblížil a byl zase pohlcen soupeři. Další útoky ze skupiny pronásledovatelů vyústily v novou skupinu, kam se dostali Pello Bilbao, Matej Mohorič (oba Bahrain Victorious), Romain Gregoire, Valentin Madouas (oba Groupama-FDJ), Rui Costa (Intermarché-Circus-Wanty), Tiesj Benoot, Attila Valter (oba Jumbo-Visma), Andreas Kron (Lotto Dstny), Quinn Simmons (Trek-Segafredo) a Davide Formolo (UAE Emirates). 

Van der Poel zůstal ve třetí skupině. Pidcock zůstal vpředu sám a tak bylo třeba opět útočit. Samozřejmě to zkoušeli závodníci Jumba. Benoot snížil odstup na 18 sekund a doskočili si ho Costa s Madouasem a postupně další. Týmová spolupráce Benoota a Valtera moc nefungovala, když Maďar dojel Belgičana se soupeři za sebou a Benoota to poměrně rozezlilo. "Měl jsem s Tiesjem lépe komunikovat. Když se srovnám například s Nathanem Van Hooydonckem, tak se můžu ještě zlepšit. On se s Tiesjem zná déle a lépe si s ním rozumí," přiznal Valter chybu.

V posledním prašném úseku Le Tolfe zaútočil Valter a snížil odstup od Pidcocka na 10 sekund. Jenže blíž už se skupina s Mohoričem, Costou, Benootem, Valterem a Madouasem nedostala. "Soupeři se přiblížili a pak jsem si na chvíli pomyslel, že jsem to zkazil," popsal své pochyby vítěz. Mohorič zkusil útok ve sjezdu, ale už neměl moc sil. Odstup od Pidcocka opět narostl na půl minuty pod cílovým stoupáním Via Santa Caterina a Angličan měl vítězství v kapse. Strmý výjezd zdolal bez problému, průjezd uličkami a nájezd na Il Campo taky a mohl slavit. "Celý den jsme jeli vysoké tempo a pak je těžké stáhnout odstup," uznal Pidcock.

Ve skupině za ním byl nejlepší Madouas před Benootem. Costa na pásce přeskočil Valtera, šestý dojel Mohorič.

Pidcock nebyl spokojený se svým výkonem na Omloopu, i když dojel pátý. V Itálii mu vše vyšlo mnohem lépe: "Upřímně řečeno, tento týden jsem měl dobrý pocit. Už jsem věděl, že se stane něco dobrého. Věděl jsem, že to bude můj den. Že se to pak povedlo, je opravdu neuvěřitelné. To se nedá popsat."  

Jumbo opět mělo početní převahu, ale nedopadlo to tak dobře jako o týden dřív. "Cílem týmu bylo umístění na stupních vítězů. Teď máme na stupních vítězů mě, což není špatné, ale udělali jsme chybu, že jsme neodjeli s Pidcockem. Byl velkým favoritem a zaútočil už na 60. kilometru. Nakonec byl silnější, než jsem čekal, takže si zasloužil vyhrát. Když zvládl 60 kilometrů v úniku, tak chapeau," pochválil Benoot vítěze závodu.