Jede se na JV Polska, vybrané etapy se dotknou Vysokých Tater. Hned tři etapy přesahují dvouset kilometrovou hranici. Letošní ročník se jeví profilově o trochu méně náročný než loňský (zhruba o tisíc výškových metrů méně), který ovládl Joao Almedia před Matejem Mohoričem a Michalem Kwiatkowskim, novinkou je ovšem časovka do vrchu, která může mít na konečné pořádí rozhodující vliv.

První etapa je mírně zvlněná, cíl je také v mírnějším stoupání. Sprinteři by to mohli zvládnout. Druhá je vysloveně pro sprintery. Třetí má náročný závěr. Nejprve tři po sobě jdoucí 2-3 km kopce a cíl na vrcholu 1,5 km prudkého stoupání. Čtvrtá je už celá zvlněná hodně, ale z vrcholu posledního kopce je to do cíle ještě 20 km v profilově nenáročném terénu. Pátá je ještě o něco kopcovitější, z vrcholu posledního stoupání je do cíle jen 10 km ve sjezdu a po rovině. Šestou je 12 km časovka, při níž úvodních 10 km vede do kopce a výškový rozdíl činí 300 metrů. Poslední etapa je ve své první polovině hodně zvlněná, ale druhá už moc stoupání nenabízí.

Sprinteři cítí hodně šancí, takže se jich tu schází dobrá dvacítka špičkových. Arnaudem Démarem (Groupama-FDJ) počínaje přes Olava Kooije (Jumbo-Visma), Eliu Vivianiho (Ineos), Marka  Cavendishe (Quick-Step), Phila Bauhause (Bahrain), Kadena Grovese (BikeExchange), Pascala Ackermana (UAE), Jordi Meeuse a Sama Benneta (Bora-hansgrohe), Jakuba Mareczka (Alpecin-Fenix) a ani Samem Welsfordem (DSM) nekonče.

Mezi kandidáty celkového pořadí počítejme Michala Kwiatkowského, Ethana Haytera a Richarda Carapaze (Ineos), Sergio Higuitu a Giovanni Aleottiho (Bora-hansgrohe), Pello Bilbaa (Bahrain), Quintena Hermanse (Intermarché), Sama Oomena a Koena Bouwmana (Jumbo-Visma), Óscara Rodrígueze (Movistar), Matteo Sobrera (BikeExchange), Steffa Crase (Lotto-Soudal), Thymena Arensmana (DSM), Antonia Tiberiho (Trek-Segafredo), Diega Ulissiho a Davide Formola (UAE) či Tobiase Halland Johannessena (Uno-X).

Prioritou týmu Quick-Step v sestavě kromě obou českých jezdců také s Mauri Vansevenantem, Rémi Cavagnou a Mauro Schmidem budou zřejmě etapové úspěchy, ať už při hromadných dojezdech přes Marka Cavendishe, z úniků přes tempaře Cavagnu či Josefa Černého nebo v profilově náročnějším terénu přes mladé jezdce Vansevenanta a Schmida, kteří mohou myslet v konečné klasifikaci na první desítku.

V šesti týmech tu startuje sedm Poláků, kteří navíc staví i reprezentaci, v níž nastoupí po třech lidech z Voster ATS a HRE Mazowsze a coby lídr Stanislaw Aniolkowski z druhodivizního Bingoal Pauwels Sauces WB

Eurosport tentokrát nevlastní vysílací práva.